Priprema: 40min + hlađenje
Sastojci (7):
- 1 šalica oraha
- 1 šalica datulja
- 1 šalica indijskih oraščića (namočenih u vodi preko noći)
- 1/2 šalice rastopljenog kokosvog ulja
- 2 žlice kakao praha
- 1/4 šalice vode
- Med ili agavin sirup ili datuljin sirup (po izboru)
Od najboljih sastojaka, uz kratku pripremu i čitajući ovaj (inače veganski) recept i uživajte u čokoladnom okusu kojeg toliko volite.
Priprema:
Za bazu prvo nasjeckajte orahe u sjeckalici na krupnije komade. Ubacite datulje i zajedno miksajte do glađe i ljepljive smjese.
Smjesu ubacite u kalup i stavite u hladnjak.
U multipraktik sad ubacite sve sastojke za punjenje osim vode i meda. Lagano miksajte i dodajte polako vodu dok se sastojci ne počnu stvarati u kremu.
Prelijte preko baze i stavite hladiti na najmanje 3 sata.
Na vrhu možete premazati medom ili zaslađivačem koji ste odabrali.
Preuzeto sa https://www.tvornicazdravehrane.com/recepti/cokoladna-torta-bez-pecenja-7855/