Dravet sindrom

Dravet sindrom – vrlo rijedak oblik epilepsije

Objave

Ispričano je iskustvo jedne majke koja uljem kanabisa liječi svoje dijete. Kako je navedeno, njena kćerka ima najteži oblik epilepsije za koji ne postoji legalan lijek:

“Počela je dobivati epileptične napade sa četiri i pol mjeseca. Trebalo je nekoliko godina da se utvrdi prava dijagnoza i tek nakon pretraga van klinika BiH, točnu dijagnozu smo pronašli u inozemstvu, a to je Dravet sindrom.”

Rečeno je kako dijete od prve godine uzima standardnu terapiju, no ona je željela dodatno pomoći djetetu:

“Kao i svaki drugi roditelj koji želi pomoći svome djetetu, okrenuli smo se i drugim stvarima, konkretno kanabidiolu. Uključili smo ga prije nekoliko godina, nabavljali smo ga u Sloveniji. Kod njih je to potpuno legalizirano, s liječničkim nalazima smo ga normalno mogli kupiti. Imali smo problem kako ga prenijeti ovamo i to je postalo jako naporno i odlučili smo pokušati s drugom opcijom. Zapravo okrenuli smo se nečemu prirodnijem – prirodnom i čistom ulju kanabisa. Kupujem ga u Sarajevu već nekoliko mjeseci, naravno ilegalno. Djevojčica ima vidna poboljšanja. Broj napada smanjio se za 50 posto. Prije nije željela ni prozor da se otvori, a sada želi ići vani.”

Istaknuto je kako ne postoji strah od uhićenja jer je jedino bitno pronaći lijek za ozdravljenje.

“Da ova država ima ikakvog sluha pružila bi nam pomoć i ne bi bili prepušteni sami sebi. Valjda naši političari smatraju da se njihovoj djeci, unučadi ne može dogoditi ono što se dogodilo mom djetetu ili nekim drugim teško oboljelim ljudima, ali nitko od nas nije zaštićen”, istaknuto je apelirajući na državu da pomogne svojim građanima:

“Da živimo u iole normalnijoj državi imali bi veću podršku i pomoć, i ne bi morali u tišini i strahu sami tražiti rješenje za ovakve probleme.”

Priča preuzeta sa ba.n1info.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *