- 2 šalice crvene leće
- 5 šalica vode
- 4 češnja češnjaka mljevena
- 1 luk narezan na kockice
- 1 žličica maslinovog ulja
- 5 rajčica, nasjeckanih
- 4 žlice berbere začina ili standardno peršin, papar, sol
- 1/2 žličice kajenske paprike
- 1 čajna žličica soli
- 2 žlice paste od rajčice (pelata)
Kuhajte leću u vodi 20 minuta
U međuvremenu na ulju pržiti češnjak i luk dok se ne preprže 3-5 minuta.
Dodajte nasjeckane rajčice, posolite i kuhajte dok rajčice ne puste sok.
Dodajte berbere začin, sol i pastu od rajčice i kuhajte 5 minuta.
Kada leća omekša, dodajte začinjenu smjesu od rajčice i luka u leću i pirjajte 10 minuta da se sjedini.
Kušajte sol i prilagodite ako je potrebno.
Poslužite uz salatu od zelene salate, rajčice, krastavca, rajčice, avokada i kupusa pomiješanu s limunovim sokom i rižom.
Repost @betterfoodguru