Prirodni gel za pranje rublja

Gel za pranje rublja bez agresivnih kemikalija

Korisni savjeti

Kako sam uglavnom orijentiran na prevenciju, zdravu prehranu i liječenje, u potpunosti sam zapustio i ekološku stranu. Ova strana života je jako bitna jer osim što čuvamo planet, preventiramo i razna oboljenja i trovanja.

Nije svejedno da li se kupamo, peremo rublje ili kuću,… i sl. sa nečim što sadržava razne agresivne kemikalije ili sa nečim zdravim i neškodljivim po nas i naš planet.

Amerikanci imaju jednu lijepu izreku “What Goes Around Comes Around”, u prijevodu “Sve se vraća, sve se plaća”. Niti jedna akcija nije bez reakcije, sve u životu što činimo vraća nam se na ovaj ili onaj način. Naše tijelo sve pamti; sve što smo popili, pojeli, disali (a znamo i da naša kože diše).


Ovaj recept kopiram od jednog prijatelja i želim ga podjeliti sa svima vama.

Dragi prijatelji, kako sam i obećao , a nakon recenzije odličan od moje supruge 😃, isprovano na bijelom i škurom rublju, dajem vam recept kako bi mogli sami jednostavno izraditi svoj gel za pranje rublja bez agresivnih kemikalija, učinkovit , a vjerovali ili ne financijski isplativ. 🤓

Za izradu je potrebno:

 1. destilirana voda – 2L
 2. soda za pranje – 20g
 3. ribani sapun – 80 g
 4. Thieves Household Cleaner1 i pol čep
 5. Eterična ulja po izboru, a ja sam koristio:
  10 kapi YL Purification
  10 kapi YL Limun
  10 kapi YL Thieves

Postupak: Destiliranu vodu zagrijemo do vrenja i njom prelijemo ribani sapun koji smo stavili u veći lonac.
Nakon toga miješamo mikserom 5 min. kako bi se sapun otopio. Zatim u smjesu umješamo sodu za pranje . nakon 8 min opet miješamo mikserom 3 min. To ponavljamo (8min odmora, pa 3 min mješanja) dok se smjesa ne ohladi. Na kraju u smjesu dodamo Thieves Household Cleaner i eterična ulja, te još 1 min mješamo da se sjedini sa smjesom. Ostavimo gel preko noći, ujutro ga još jednom promješamo i napunimo tegle.

Tadaaaaaa 🤩 , i to je to, jednostavno i zdravije. Za sve upite sam otvoren. 😉

Slobodno sve pitajte u komentarima ispod članka.

Ako vas još zanima kako napraviti neškodljivi dezificijens, pročitajte ovdje.

2 razmišljanja na “Gel za pranje rublja bez agresivnih kemikalija

 1. Vrhunska stranica i članci. Sam sam napravio sebi ovaj gel i mogu reći da je TOP. Hvala uredniku stranice na odličnim tekstovima 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *