Graviola

Graviola – zabranjeno voće

Savjeti o prehrani

Graviola (lat. Annona muricata) je velika, bodljikava, zimzelena biljka srcolikog oblika koju se preporučuje za liječenje različitih vrsta karcinoma, a isto tako se tvrdi i da liječi gljivične infekcije, proljev, reumatske bolesti, otekline i konvulzije.
Ono po čemu je ona zaista specifična je to da su provedena laboratorijska istraživanja koja su i potvrdila njezino snažno anti-kancerogeno djelovanje, ali ono još zanimljivije je činjenica da je zanemarena u daljnjim istraživanjima unatoč potencijalima kojima raspolaže. 
Po mnogima je to i razumljivo, kako velike farmaceutske kompanije ne mogu staviti patent na nju pa tako imati i profit na njoj, jednostavno su je zanemarili.

O njezinoj ljekovitosti saznajemo od jednog od najvećih američkih proizvođača lijekova koji je proveo više od 20 laboratorijskih testova o utjecaju Graviole na stanice raka.
Provedena istraživanja su pokazala da bioaktivni spojevi iz Graviole djeluju citotoksično na čak 12 vrsta karcinoma, među kojima su karcinom debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače.

Ova biljka raste u amazonskoj prašumi i unosi revoluciju u razumijevanju liječenja raka, kako među liječnicima, tako i među pacijentima diljem svijeta. Sve više se o njoj priča i sve više pacijenata oporavljenog zdravlja svjedoči o njenoj efikasnosti.
Naime, sadržava sastojke koji selektivno uništavaju samo kancerogene stanice bez da istovremeno unište i zdrave stanice,

Njeni zreli plodovi izvor su vitamina C, skupine vitamina B, folne kiseline i esencijalnih minerala, a njena kora, list, korijen i sjeme stoljećima se koriste u medicini južnoameričkih Indijanaca za liječenje artritisa, astme te bolesti srca i jetre, i to prvenstveno zbog obilja alkaloida i bioaktivnih spojeva acetogenina.

U zadnje vrijeme, posebno u Južnoj Americi, sve veći broj znanstvenika i liječnika zagovara list i plod Graviole kao prevenciju te alternativnu opciju samog izlječenja karcinoma. Ova čudesna biljka učinkovito i na prirodni način uništava stanice raka snagom nekoliko stotina puta jačom od kemoterapije, a da pri tome ne šteti zdravim stanicama. Stoga, prirodna terapija Graviolom ne uzrokuje ekstremne mučnine, gubitak težine te gubitak kose te je pogodna za preventivu i pomoć pri liječenju raznih tipova karcinoma. Graviolu mogu koristiti i osobe koje su na kemoterapiji za ublažavanje simptoma mučnine, gubitka težine, kose i pada imuniteta.

Ostali učinci graviole

Iako je najpopularnija zbog snažne učinkovitosti u prevenciji i borbi protiv karcinoma, graviola ima i druge zdravstvene blagodati:

  • Detoksificira organizam, čisti donji probavni sustav, pomaže kod želudačnih i probavnih tegoba
  • Ima antivirusno, antibakterijsko, antiparazitno i antimikrobno svojstvo: pomaže u liječenju groznice, prehlade i gripe, kašlja, herpesa simplex, kandide, te Escherichiae coli
  • Podiže imunitet i jača tijelo i životnu energiju te štiti od smrtonosnih infekcija;
  • Ima umirujući efekt i daje bolji san, sredstvo je protiv stresa, prirodni sedativ i antidepresiv, pomaže kod depresije te živčanih poremećaja, poboljšava raspoloženje, snižava visoki krvni tlak;
  • Podrška je limfnom sustavu i cirkulaciji;
  • Koristi se kao analgetik: protiv bolova, upale mišića i zglobova, kod artritisa i drugih upala;
  • Blagotvorno djeluje na sve organe i pomaže kod astme, dijabetesa tipa 2, bolesti pluća, srca, jetre i žuči

Doziranje Graviole

Prah Graviole možete zamiješati u 2dcl tople (ne vruće) vode, čaja, prirodnog soka ili jogurta. Zbog učinka opuštanja, ukoliko se uzima manja doza za jačanje imuniteta, najbolje ga je popiti poslije večere, 2-3h prije spavanja. Terapeutsku dozu praha je najbolje raspodijeliti u manje doze te uzimati 3 puta dnevno, prije obroka. Zbog jakog detoksikacijskog učinka koji Graviola ima, savjetuje se postupno povećavanje dnevnog unosa do maksimalne dnevne doze.

Ovisno o kvaliteti lista Graviole, preporučena terapeutska dnevna doza može biti 3 do 5 grama praha usitnjenog lišća.  Ukoliko se radi o prahu najviše kvalitete, preporučena terapeutska dnevna doza je 3g, a za prevenciju i opće jačanje imuniteta dovoljno je uzimati 1g dnevno (jednu čajnu žličicu). Kod praha Graviole slabije kvalitete, potrebno je povećati dozu.

Pri korištenju Graviole u prahu, savjetuje se korištenje plastične žličice ili dozatora. Za vrijeme terapije sa Graviolom potrebno je unositi dovoljno tekućine, a minimalno 1,5 do 2l dnevno radi ispiranja štetnih tvari iz organizma. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti.

Pri dugotrajnom korištenju savjetuje se pauza od 7 do 15 dana nakon svaka 3 mjeseca uporabe. Lišće Graviole ne izaziva ovisnost te se može uzimati uz kemoterapiju.

List Graviole se može kupiti u obliku praha, tableta i kapsula. Ukoliko ste pristalica što zdravijeg, a posebno ukoliko koristite Graviolu u terapeutske svrhe, savjetujemo vam da koristite najprirodnije oblike- list u prahu ili voćni sok od zrelih plodova Graviole.

Kapsule i tablete sadrže određeni postotak tzv. kontaminata (zgušnjivača, kliznih sredstava i dr.) čije se unošenje ne preporučuje osobama sa narušenim zdravstvenim stanjem. Savjetujemo vam da pazite na svoje zdravlje te koristite samo proizvode provjerenog porijekla te najviše kvalitete za maksimalni zdravstveni učinak.

Napomena:
Trudnice, dojilje i djeca te oboljeli od Parkinsonove bolesti ne smiju koristiti graviolu. Osobe koje piju lijekove za snižavanje krvnog tlaka ili imaju niski krvni tlak trebaju ga pratiti dok je uzimaju jer ona snižava krvni tlak i umiruje.

Također, ako osobe uzimaju suplemente: koenzim Q10 ili visoke doze antioksidanata kao npr. vitamin A, selen, tada se njihova uporaba treba prekinuti 2 tjedna prije uzimanja graviole.

Stručni podaci u članku vezano za antikancerogeno djelovanje graviole bazirani su na podacima sa službene stranice Memorial Sloan Kettering Cancer Center te američkog instituta za karcinom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.