Gusta juha od krumpira

Gusta juha od krumpira ( gluten i casein free) – recept

Zdravi recepti

Sastojci:

1 kg krumpira

  • 1 korijen peršina
  • 1 manji korijen celera
  • 1 manji luk
  • 350 ml temeljca ili obične vode
  • sol i papar
  • malo kokosovog ulja bez mirisa
  • 150 mil zobenog mlijeka
    Postupak
  1. Krumpir ogulite, operite i narežite na manje kockice. Korijen celera, peršina i luk također ogulite i nasjeckajte na sitne kockice.
  1. Rastopite kokosovo ulje u zdjeli za kuhanje na laganoj vatri pa zatim dodajte luk i dinstajte ga dok ne požuti. Nakon toga dodajte celer i peršin pa dinstajte još 5 minuta. Na kraju dodajte krumpir.
    Dinstajte i njega s povrćem 5 minuta uz redovito miješanje. Zatim sve posolite i popaprite, zalijte temeljcem ili vodom i kuhajte dok krumpir ne bude gotov.
  1. Kada je krumpir gotov, u juhu dodajte zobeno mlijeko i prokuhajte 2 minute pa maknite s vatre.

Štapnim mikserom obradite juhu kako biste dobili finu kremastu teksturu.

Juhu u zdjeli ukrasite po želji, i u slast!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *