Sastojci:
1 kg krumpira
- 1 korijen peršina
- 1 manji korijen celera
- 1 manji luk
- 350 ml temeljca ili obične vode
- sol i papar
- malo kokosovog ulja bez mirisa
- 150 mil zobenog mlijeka
Postupak
- Krumpir ogulite, operite i narežite na manje kockice. Korijen celera, peršina i luk također ogulite i nasjeckajte na sitne kockice.
- Rastopite kokosovo ulje u zdjeli za kuhanje na laganoj vatri pa zatim dodajte luk i dinstajte ga dok ne požuti. Nakon toga dodajte celer i peršin pa dinstajte još 5 minuta. Na kraju dodajte krumpir.
Dinstajte i njega s povrćem 5 minuta uz redovito miješanje. Zatim sve posolite i popaprite, zalijte temeljcem ili vodom i kuhajte dok krumpir ne bude gotov.
- Kada je krumpir gotov, u juhu dodajte zobeno mlijeko i prokuhajte 2 minute pa maknite s vatre.
Štapnim mikserom obradite juhu kako biste dobili finu kremastu teksturu.
Juhu u zdjeli ukrasite po želji, i u slast!