Juha od gljiva

Juha od gljiva – recept

Zdravi recepti

Recept

Sastojci:

  • Juha od gljiva
  • 50 g suhih gljiva
  • 2 žlice ulja
  • 2 češnja češnjaka nasjeckana
  • 1 glavica luka nasjeckana
  • 500 g nasjeckanih gljiva
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 250 ml kokosovog mlijeka
  • sol i papar

Za posluživanje:

  • 250 g bezglutenskih rezanaca
  • 250 g gljiva narezanih na ploške
  • svježi peršin

Upute:

Osušene gljive isperite hladnom vodom i potopite u 500 ml tople vode oko 30 minuta. Zatim procijedite ih i sakupite juhu.

Zagrijte ulje u velikom loncu. Dodajte češnjak i luk te pržite 2-3 minute dok luk ne postane proziran.
Zatim dodajte gljive i namočene gljive, promiješajte i pirjajte ih oko 5-8 minuta.
U lonac ulijte temeljac od povrća i prikupljeni temeljac od gljiva, zakuhajte i lagano kuhajte oko 10-15 minuta.

Zatim napravite pažljivo pire od gljiva ručnim blenderom ili u blenderu dok ne postane kremasto.
Vratite u lonac, umiješajte kokosovo mlijeko i začinite solju i dosta papra.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Gljive popržite na tavi na malo ulja i začinite solju i paprom.

U zdjelu za juhu stavite tople rezance, dodajte juhu od gljiva i u juhu dodajte pržene gljive.

Poslužite sa svježim peršinom.

⁠Autor @byanjushka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *