Sastav:
- 1/2 žutog luka, nasjeckanog na kockice
- 2 srednje mrkve, narezane na kovanice
- 3 stabljike celera, narezane na kockice
- 2 crvena krumpira, narezana na kockice
- 6 češnja češnjaka, mljevenog
- 1 komadić đumbira, naribanog
- 1 umak od rajčica
- 1 žličica sazóna
- 1/2 žličice adobo začina
- 1 šalica zelene leće
- 1/3 šalice crvene leće
- 6 šalica juhe od povrća
- 4 grančice timijana
- 1 žličica suhog origana
- 1 lovorov list
U veliki lonac na srednje jakoj vatri dodajte 2 žličice maslinovog ulja, luk, mrkvu i celer.
Pirjajte dok luk ne omekša.
Dodajte krumpir i opet promiješajte da se sjedini.
Umiješajte češnjak i đumbir, te nastavite pirjati dok ne zamiriše.
Dodajte rajčice, adobo i sazón i dobro promiješajte.
Dodajte preostale sastojke, promiješajte i pojačajte vatru da zavrije. Kad zavrije, smanjite na laganoj vatri i
pokrijte poklopcem. Nastavite pirjati leću još 30 minuta ili dok leća nije potpuno kuhana.
Uklonite grančice i lovor pa poslužite.
Repost @plantbasedrd