Juha od leće na latinski način

Juha od leće na latinski način – recept

Zdravi recepti

Sastav:

  • 1/2 žutog luka, nasjeckanog na kockice
  • 2 srednje mrkve, narezane na kovanice
  • 3 stabljike celera, narezane na kockice
  • 2 crvena krumpira, narezana na kockice
  • 6 češnja češnjaka, mljevenog
  • 1 komadić đumbira, naribanog
  • 1 umak od rajčica
  • 1 žličica sazóna
  • 1/2 žličice adobo začina
  • 1 šalica zelene leće
  • 1/3 šalice crvene leće
  • 6 šalica juhe od povrća
  • 4 grančice timijana
  • 1 žličica suhog origana
  • 1 lovorov list

U veliki lonac na srednje jakoj vatri dodajte 2 žličice maslinovog ulja, luk, mrkvu i celer.
Pirjajte dok luk ne omekša.
Dodajte krumpir i opet promiješajte da se sjedini.
Umiješajte češnjak i đumbir, te nastavite pirjati dok ne zamiriše.
Dodajte rajčice, adobo i sazón i dobro promiješajte.
Dodajte preostale sastojke, promiješajte i pojačajte vatru da zavrije. Kad zavrije, smanjite na laganoj vatri i
pokrijte poklopcem. Nastavite pirjati leću još 30 minuta ili dok leća nije potpuno kuhana.
Uklonite grančice i lovor pa poslužite.

Repost @plantbasedrd

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *