Ulje dobrog samaritanca

Kako napraviti ulje dobrog samaritanca?

Korisni savjeti

Ulje dobrog samaritanca nisam osobno isprobao, tako da ne mogu još ništa svjedočiti.
“Njuškajući” bespućima interneta, čitam već godinu dana ispovijesti ljudi koji su koristili, ozdravljali i slično.. mogu reći da me zainteresiralo i da ću ga osobno testirati. Do tada dati ću i vama mogućnost da sami testirate, pa stavljajte u komentare ispod ovog članka osobna iskustva.

Sve upute o tome kako se radi i koristi možete pronaći ispod:

Sastojci:
5 čistih esencijalnih ulja + 1 bazno ulje

Esencijalna ulja:

  • Ulje cimeta
  • Ulje klinčića
  • Limunovo ulje
  • Ruzmarinovo ulje
  • Eukaliptusovo ulje

Bazno ulje može biti, recimo, maslinovo ulje ili bademovo ulje. Omjer miješanja trebao bi biti 1: 5 (1 jedinica esencijalnog ulja na 5 jedinica baznog ulja).

Priprema:
Pomiješajte 5 čistih esencijalnih ulja (cimet + klinčić + limun + ružmarin + eukaliptus) zajedno s nekim baznim uljem drvenom žlicom dok ne dobijete homogenu smjesu.

Ulje radite na hladnijem mjestu i ne izlažite ga izravno suncu. Koristite rukavice i staklenu posudu.
Ispitajte smjesu na podlaktici i pričekajte 25 minuta, ako koža pocrveni, isperite s puno vode, crvenilo bi postupno trebalo nestati. A vi ako se pojavi crvenilo kože, dodajte više baznog ulja u smjesu.

Preporučena doza i način upotrebe

Posudu prije svake upotrebe nježno okrenite tako da se ulja međusobno promiješaju. Nanesite i utrljajte nekoliko kapi na sljepoočnicu, vrat, iza ušiju, ispod ruku, stomaka, zglobova ili stopala. Za čišćenje zraka i uklanjanje virusa u vašem prostoru, kući ili uredu koristite ovlaživač zraka ili bocu s raspršivačem.

Kontraindikacije

Nikada ne nanosite esencijalna ulja na svoju kožu u čistom obliku, a da ih prethodno niste razrijedili baznim uljem. Eterična ulja iritiraju u svom čistom obliku i sa njima se treba postupati pažljivo.

Napomena: Ovo ulje ne liječi bolesti ili bilo što magično…
Ovo je preventivni recept za zaštitu od infekcije.

Slika preuzeta sa https://www.dreamstime.com/photos-images/essential-oils.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *