Kako smršaviti

Kako sam pobijedila debljinu i smaršala 86 kg

Objave

Borim se s debljinom od kada znam za sebe. Obožavala sam jesti nezdravu hranu: čipseve, fast food, slatkiše,… mrzila sam vježbati, a kada bolje razmislim nisam voljela ništa teško ni raditi… i sve mi se to obijalo o glavu.
Iako sam se brzo umarala, otežano disala te svako malo imala nekakvih zdravstvenih problema i stalno odlazila kod doktora nisam nikako imala volje da nešto promijenim u životu.

Tada je došao taj dan. U 27. godini bila sam na jednom pregledu kod doktora kada mi je on najozbiljnije i prijateljski predložio: “Sanja vi morate s ovim načinom života prestati odmah, inače se bojim za vaš život. Iako se vi trenutno ne osjećate toliko loše koliko nalazi to govore, vi ste u smrtnoj opasnosti”. I te njegove riječi su mi dosta dugo odzvanjale u glavi. Smrtna opasnost… smrtna opasnost,…. i tada sam odlučila promijeniti svoj život.

Pitala sam ga za savjet; što napraviti? Kako krenuti?
Prvi prijedlog je bio da operiram želudac, što sam odmah odbila.
Drugi je bio da počnem zdravo živjeti, promijenim potpuno prehranu i počnem sa nekakvim treningom. To mi se učinilo još teže nego operacija ali opet nisam željela pod nož bez potrebe i odlučim ovo drugo.
Preporučio mi je jednog prijatelja koji će me voditi kroz to i javila sam mu se isti dan.

Započinjala sam dan jedući hranu koja nije sadržavala nikakav šećer a koja je imala u sebi puno hranjivih sastojaka.
Doručak mi se sastojao od čiste slanine na žaru sa paradajzom, gljivama i dva kuhana jaja. Štetnu masnoću sam izbegavala.

Dok bi prije jela za ručak bilo što s majonezom i kruhom, sada toga nema nego na primjer, piletina pripremana na pari i obavezno hrpa zelenila.

Sada imam 70 kg. Slobodno izlazim sa svojim prijateljima, bez straha da li ću moći sjesti na stolicu ili da li će me ljudi čudno gledati. Čak sam jednom proglašena za kraljicu natjecanja žena koje su smršale 2007. godine.

Moj savjet za kraj: Budite uporni i disciplinirani, to je najteže. To je borba sa samim sobom, ali vjerujte mi, na kraju se isplati.

Hvala vam što ste mi omogućili da podjelim ovo sa svima na ovom portalu.
Odličan portal, koji je potreban svima nama. Samo nastavite tako!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *