Srčani udar

Kako sam pretrpio srčani udar

Objave

Nakon što sam se s posla vratio kući, ručao sam po običaju pa otišao odmoriti malo. Počeo sam osjećati nekakvu slabost, požalio sam se svojima da mi nije baš dobro, no mislio sam kako mi je to od ručka koji mi nije dobro sjeo na želudac. Iako je mučnina postajala sve gora, nisam mogao povratiti. U tom trenutku mi odlazak liječniku nije bio opcija ni pod razno.

Ne bih ni otišao da mi sin nije primijetio da se pojačano znojim po čelu i ispod nosa te da mi srce jako kuca. Odveli su me do auta i odvezli u bolnicu. Kasnije je ispalo da je to bilo presudno. Naime, krvne pretrage i EKG pokazali su da je infarkt bio u tijeku i da nismo došli tako brzo liječnici su mi rekli da sam mogao umrijeti. Na kraju je sve prošlo bez težih posljedica.

Ugrađena su mi dva stenta, a pretrage su pokazale da imam i dijabetes tipa 2. Iz bolnice sam otpušten s preporukom da se pridržavam dvije dijete, za srčane bolesnike i one s dijabetesom. Nakon infarkta završio sam u prijevremenoj mirovini i počeo živjeti dosta mirnije, To mi se desilo kada sam imao 50 godina, sada sam navršio 55.

Moram naglasiti da nikada prije ovoga nisam osjećao nikakve znakove koji bi ukazivali da bi mogao ovako nešto doživjeti, ili ih bar osobno nisam tako doživljavao.

Pročitajte više o simptomima srčanog udara na ovom linku – Simptomi srčanog udara.

Pročitajte više o prehrani kao prevenciji srčanih udara i krvožilnih oboljenja na ovom linku – Prehrana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *