Trovanje hranom

Kako sam se otrovao školjkama

Objave

Kako sam se otrovao školjkama i spasio se slučajno…

Moja priča počinje u ljeto 2014. godine, kada sam se koji dan prije trovanja s prijateljem dogovarao da mi donese školjki (dagnje) iz Stona, 5kg.
Njemu je to bilo usput jer je vozio svakodnevno na relaciji Split-Dubrovnik a pohvalio mi se kako je kupio školjke i da su super.

Taj put pozvao sam cijelu obitelj na ručak.
Kao veliki ljubitelj školjki ja sam sam pojeo preko dva kilograma i uživao sam o umaku od njih.
Dok su svi pojeli ručak za pet do deset minuta, ja sam uživao u ručku koji obožavak barem pola sata i to sam ubrzo požalio.

Nakon otprilike sat do dva osjetio sam laganu mučninu i u tom trenutku sam pomislio kako nisam trebao toliko pojesti.
Sat kasnije trbuh mi se toliko napuhao da sam mislio da će eksplodirati, stalno mi se povraćalo, nisam više mogao niti hodati, počeo sam lagano gubiti i svijest…
U kući je tada ostala sa mnom moja djevojka, danas moja supruga koja mi je preporučila da popijem Donat Mg.
Želio sam pričekati još malo razvoj situacije, pa onda zvati hitnu ukoliko se još bude pogoršavalo. Popio sam litru tog pića jer mi je jako prijalo. Čim sam popio podrignuo sam i odmah sam osjetio lagano olakšanje, tada mi se činilo kao da mi netko maknuo kuću s mene. Za dvadesetak minuta me potjeralo na zahod i tu sam osjetio potpuno i trenutno olakšanje.

Sutradan sam pričao sa jednim dragim prijateljem, koji inače radi na hitnom prijemu, i objasnio mu jučerašnji događaj.
Rekao mi je da sam imao sreće i da je moglo završiti mnogo gore te da ubuduće pojedem mnogo manje, a u slučaju da se tako što dogodi odmah idem na hitnu.

Moj prijedlog ako jedete potencijalno škodljivu hranu, imajte u kući gazirani sok, mineralnu vodu ili kao moj najbolji saveznik Donat Mg.
Ja sam imao sreće i sada s vama želim podjeliti ovo, možda jednog dana nekom pomogne savjet. Svakako savjetujem i odlazak na hitan prijem.

Svaka čast na ovom portalu! Želim vam mnogo uspjeha!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *