Akne

Kako sam se riješio akni (prišteva, bubuljica)

Objave

Svatko od nas je ovo morao proći prije ili kasnije sa većim ili manjim (neznatnim) obujmom, a najčešće i najviše u pubertetu.
Tako su se meni prve akne počele javljati u 14. godini a kako je vrijeme odmicalo bilo ih je sve više i ne samo na licu nego i po cijelom tijelu.
Bilo ih je toliko da nisam na dane želio niti izlaziti vani od srama na što sam ličio. Vrhunac je bio u 17. godini. Vjerujem da to nikom nije ugodno, a pogotovo mladom umu u razvoju ponajviše orijentiranom na svoj vanjski izgled. Ovo u mene je bilo strašno!

Od samog početka tražiš rješenja, pa su tu razne kreme od ovoga ili onoga…
Razne alternative koje ti drugi kažu da su njima pomogle ili si pronašao na internetu, čak sam jednog travara poslušao da ima rješenje za sve pa tako i za moj problem (ukratko nije imao)..
Meni osobno nikakve kreme nisu pomogle (možda neznatno malo), od raznih alternativnih rješenja najviše mi je pomogla pasta za zube. Da, dobro ste pročitali – pasta za zube. Valjda fluor (koji se nalazi u pastama) najbolje pomaže mom tipu kože i to me spašavalo.
Stavljao sam ju ujutro dok nebi izlazio iz kuće i navečer prije spavanja i ostavio bih je tako preko noći.
Nanosio bih je odmah nakon što bi istisnuo akne, umio se u sapunu (da mi isuši kožu, na taj način sam umanjio mogućnost prijenosa akni dalje) i onda bi nanio pastu na svaku vidljivu aknu. Primjetio sam da ne pomaže na one u nastanku nego samo na ove “zrelije”. Ali uspio sam ih smanjiti za oko 80%!
Samo da napomenem da mi je koža i danas odlična i nisam imao nikakvih poslijedica. Naravno, i dan danas dobijem koju aknicu ali ništa strašno. Danas mi je 39 godina.

S vremenom kako se sve smirivalo i ja sam popuštao sa svojom “terapijom” pa sam nanosio na one “najopasnije” i tu sam primjetio da što manje diram lice i manje vodim brige oko svega da ih ima sve manje. Ne znam, možda sam već “ušao u godine” 🙂 kada su mi počele prolaziti (tada sam već imao 19 godina).
Ovdje bih završio pa ako ima netko pitanja neka stavi u komentar ispod, rado ću pomoći odgovorom.

Slika preuzeta sa Nezavisne.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *