Hemeroidi2

Kako sam se riješio hemerioda

Objave

Pročitao sam kod vas jednu sličnu ispovijest pa rekoh da podijelim i ja svoje iskustvo.

Kako imam jednu drugu kroničnu bolest počeo sam još na prošlo ljeto koristiti pojačano vitamin C (točnije natrijum askorbat) koji mi inače pomogne oko imuniteta za to.
Na jesen sam počeo još više piti isti vitamin, a na zimu sam sve to pojačao još sa kombinacijom sa sodom birkabonom.
Zapravo najgori period mi je od 10-12 mjeseca i od 2-4 mjeseca, pa zato tu pojačano podižem imunitet. I tu sam pogriješio, da se bolje izrazim pretjerao. 🙂

Prije dva mjeseca sam prvi put imao krv u stolici i naravno, prepao se.
Šta je sada ovo?! Nakon kraćeg promišljanja jedino što je moglo biti su hemeroidi jer sam nekoliko dana prije ima nekakav glup osjećaj oko anusa, nešto kao pritisak. Imao sam osjećaj stalno da moram na WC. Odmah nakon ovoga sam se pregledao i osjetio pod prstom mali čvorić koji prije nije postojao.
Nazvao sam doktoricu i objasnio o čemu se radi, na što je ona samo potvrdno odgovorila uz napomenu da popratim situaciju i da ako nešto posumnjam da odmah dođem na pregled.
Bilo mi je još sutradan tako i stalo je.

Prošlo je dvadesetak dana i ja sam već bio zaboravio na to kada se ponovilo isto, samo ovaj put još obilnije. Opet sam se zamislio i nakon toga pronjuškao po internetu o čemu se radi, pretražio sve opcije i jedino što je moglo biti su hemeriodi ili polipi.
Kako dosta pazim na prehranu i pojačano sam alkaliziran zbog preventivne terapije za moj prijašnji problem, ostaje mi da su samo hemeroidi u pitanju a i očito su tu s obzirom da su mi se ponovo pojavili na opip.

Razmišljao sam od čega su mogli nastati jer ih nikada prije nisam imao? A po mom mišljenju svaka akcija ima svoju reakciju.
Nakon nekoliko dana proučavanja, praćenja situacije i onoga što jedem, jedini zajednički nazvinik za sve mi je bio natrijum askorbat i soda bikarbona. A kasnije sam doznao da vitamin C i soda znaju iritirati debelo crijevo. Soda bikarbona se ne smije konzumirati više od dva tjedna!
Momentalno to prestajem konzumirati i dalje pratim situaciju.
Uz to prestajem konzumirati i mliječne proizvode (95%, uzmem pojesti tvrdi sir i popiti kefir ali ponekad), citrusno voće (100%) i sve što bi me moglo nadimati u ovoj situaciji.
Od tada, sada već više od godinu dana, nemam više nikakvih problema.
Svi simptomi su se povukli u potpunosti. Nadam se da sam rješio problem zauvijek.

Pročitajte sve o hemeroidima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *