Krvarenje desni

Kako sam se rješio krvarenja desni

Objave

Odmah da pohvalim portal. Čim sam vidio da možemo svojim iskustvom pomoći drugome krenuo sam napisati ovo svoje iskustvo.

Moje iskustvo se vuče skoro od kada pamtim, a to je da mi desni krvare čim zagrizem nešto tvrđe (npr. jabuka) ili dok četkam zube…

Kako redovito idem k zubaru dva puta godišnje na pregled, moj zubar nije nikada ništa vidio upitno. Promjenio sam tri zubara do sada i svi su mi rekli koje lijepe i zdrave zube imam. 🙂
Jedino što bi mi radili na pregledu je skidnje plaka (zubni kamenac ili bakterijski biofilm) i pjeskarenje.

Tu sam se zapitao, ako imam lijepe i zdrave zube zašto onda stalno krvare desni? Preispitao sam situaciju i shvatio da mi ne krvare jedino nakon skidanja plaka i to neko kraće vrijeme. Znači, trebam još nešto raditi da bi to stanje održao.
Uz četkanje zubi počeo sam primjenjivati konac za zube. Koristim ga u prosjeku svako drugi dan (poželjno je svaki dan).
Kako imam guste zube, meni četkanje nije dovoljno pa mi se s vremenom nakupi plak između zubi koji se počme širiti i uz same desni. To, s vremenom, dovodi do blagog krvarenja pri radnjama koje sam gore naveo.

Sada već neko vrijeme nemam nikakvih krvarenja desni zahvaljujući tih dodatnih par minuta korištenja konca za zube. Napomenuo bih da je izrazito dobro nakon toga svega i promućkati zube s tekućinom za ispiranje usne šupljine. Ona odnese i ono malo što je uspjelo ostati nakon četkice i konca.

Još jednom sve pohvale za ovaj portal!
Ovo je izvrsna stvar za sve koji žele postati dio kolektivnog narodnog iskustva, odnosno pronaći sve provjerene informacije na jednom mjestu a ne prekapati internet prepun kojekakvih informacija.

1 razmišljanje na “Kako sam se rješio krvarenja desni

  1. S obzirom da ste nas toliko nahvalili u ovom članku, ovim putem izražavamo VELIKO HVALA!!
    Hipokrat tim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *