Karcinom bubrega

Kako sam slučajno otkrio karcinom bubrega

Objave

Pozdrav svima, ja isto želim podijeliti svoju priču sa svima vama pa možda nekom i pomognem.

Kada sam 2005. godine otišao na rutinski pregled preko firme nisam ni slutio da će mi se život okrenuti naopačke. Nisu mi htjeli odmah reći o čemu se radi, nego da trebam na dodatne pretrage da otklone neku mogućnost. Kakvu mogućnost? Rekli su mi da me ne žele zabrinjavati i da vjerojatno nije ništa. Na tim pretragama mi je ipak ustanovljena dijagnoza te mi je hitno zakazana operacija.

Ustanovljen mi je karcinom bubrega. Ova zloćudna bolest u ranoj fazi nastanka ne pokazuje gotovo nikakve simpotome pa se najčešće otkriva slučajno. Srećom po mene da je otkriven u ranoj fazi te mi je operacijom potpuno otklonjen.
Nakon te teške dijagnoze, koja je po mene završila sretno, živim normalno kao i prije s tim da nemam jednog bubrega.
U ovakvim trenutcima kao da vam život kaže: “Stani malo, gdje žuriš? Pogledaj malo na sebe, kako živiš, što jedeš, kakav je tvoj odnos prema tvojima bližnjim,…” Zamisliš se i poneš razmišljati o životu, prioritetima,… Shvatiš vrijednost života, da se sve sastoji od malih životnih trenutaka i da upravo oni znače život, sve ostalo je življenje ili životarenje.

Moja poruka svima ljudi pregledavajte se redovito, to vam može spasiti život!

Što se tiče prehrane izbjegavajte: slano, ljuto, alkohol, masnu prehranu, bježite od šećera kao od vraga, dok sve ostalo možete više manje normalno jesti.

Prehrana za bubrege – pročitajte više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *