Koloidno srebro (srebrna voda)

Koloidno srebro (srebrna voda) – prijevara ili zaista pomaže?

Korisni savjeti Prirodna medicina

Srebro su koristili Egipćani, Rimljani, Grci, moreplovci i istraživači, a prva uporaba seže 1200 godina unatrag. Njime su liječili mnoge bolesti i štitili hranu od kvarenja.

U vrijeme dok je svijetom harala kuga, opaženo je da su ljudi, koji su vodu za piće čuvali u srebrnim posudama, bili neusporedivo manje izloženi riziku obolijevanja od te pošasti. Nadalje, ustanovljeno je da srebrno posuđe i srebrni pribor za jelo, kao česti ures stolova plemenitaša, predstavljaju i odličnu obranu od, u ono doba, čestih infekcija probavnog trakta.

Prije otkrića antibiotika 1938. godine, liječnici su koristili koloidno srebro kako bi pobijedili bakterije na zdrav i učinkovit način. Antibiotici škode bubrezima i jetri, dok s druge strane srebro potiče izlječenje.

To je tekuća suspenzija mikroskopskih čestica srebra, i ta suspenzija čestica srebra je dovoljno mala da prođe kroz ljudske membrane i lako se apsorbira u tijelo. Koloidno srebro je vrlo alkalno i smatra se da jača imunološki sustav i djeluje kao prirodni antibiotik. Poznato je da je u stanju ubiti mnoge bakterije, viruse i mikroorganizme, te je stoga učinkovit u pomaganju kod mnogih medicinskih stanja, uključujući i akne, atletsko stopalo, lišajeve, gljivične infekcije, parazitarne infekcije, ekceme, dijabetes i cistitis.

Koloidno srebro se može uzimati oralno ili primijeniti na rane ili infekcije. Koloidni sprejevi se često koriste za liječenje rana, akni, opeklina ili infekcija kože, a također se mogu primjenjivati oko usta i u stražnjem dijelu grla za liječenje bolesti desni, zadaha iz usta i infekcija grla.

Ne moramo se uvijek okrenuti antibioticima kako bismo pobijedili neku bakterijsku bolest. Narodna medicina stoljećima pomaže ljudima u ovoj “prirodnoj bitci” ekstraktom lišća maslina, koloidnim srebrom, kiselinama i ekstraktima gljiva.

S druge strane, preporučuje se korištenje ovog lijeka samo u slučajevima nužde, kao posljednju liniju obrane protiv bakterija koje su postale otporne na isprobane antibiotike.

Morate s puno opreza pristupiti korištenju ovog lijeka. Kako koloidno srebro gubi svoju moć s vremenom, najbolje je koristiti pripravke koji omogućuju trenutno konzumaciju. Ako vam ostane nešto srebra, bacite ga. Imajte na umu kako se srebro nakuplja u tijelu sa svakom konzumacijom.

Ako ima takve sjajne rezultate u terapiji, pitanje je zašto njegove dobrobiti nisu široko poznate? Mnogi će reći kako je ovo još jedna u nizu teorija zavjere, ali farmaceutskoj se industriji ne bi isplatilo držati ovu tajnu na životu.

Koloidno srebro se najčešće konzumira u obliku vode. Ona je bez okusa i mirisa, a direktno se apsorbira u krv iz usta. Preporuča se konzumacija tri do četiri žlice koloidne srebrne vode dnevno: vodu zadržite ispod jezika nekoliko sekundi te zatim progutajte. Čak će vam i zubi biti svjetliji.

Ipak, farmaceutska industrija srebro je postupno zamijenila antibioticima, a od 1999., zahvaljujući FDA, njegova uporaba u SAD-u potpuno je zabranjena, pod izlikom da može izazvati argiriju, odnosno, plavo-sivi ten kao posljedicu vezivanja srebra na pigment.

Riječ je o kozmetičkom efektu koji nema nikakav štetan učinak po zdravlje. Usto, svi zabilježeni slučajevi argirije nastali su isključivo kao posljedica uzimanja otopina koje nisu pravilno pripremljene, i u skladu s tim, nisu koloidno srebro.

Prava istina je, da bismo opazili prve simptome argirije, trebali bi unijeti u organizam 3,8-6 grama srebra. Budući da u 1 litri koloidnog srebra ima oko 5 mg srebra, trebalo bi popiti najmanje 600 litara te otopine da bi se dobio sivi ten.

Drugim riječima, uz pravilnu uporabu kvalitetnog koloidnog srebra, nemoguće je dobiti argiriju, niti je takav slučaj ikada zabilježen.

Istraživanja koloidnog srebra

Kasnije je u istraživanjima potvrđeno da je srebro najjači poznati antiseptik koji ujedno posjeduje i svojstva antibiotika. Brojnim ispitivanjima dokazano je da svi patogeni organizmi, uključujući i one otporne na antibiotike, u prisutnosti koloidnog srebra ne mogu preživjeti duže od šest minuta.

Kroz niz istraživanja od strane uglednih stručnjaka, ustanovljeno je da koloidno srebro može potaknuti prirodnu sposobnost organizma na samoiscjeljenje, što u konačnici dovodi do uspostave ravnoteže na svim razinama.

Prije svega koloidno srebro uništava glavne uzročnike većine oboljenja – parazite, bakterije, viruse i gljivice.

Nakon toga, imunitet će automatski ojačati, a snažan imunitet najbolja je obrana protiv svih bolesti, pa je glavni cilj – vraćanje organizma u prirodu ravnotežu – time u potpunosti postignut.

U koloidnom obliku, srebro je potpuno netoksično, ne oštećuje organe ni enzime u tkivima, te nema štetno djelovanje na korisne bakterije. Osim što se pokazalo učinkovitim u liječenju mnogih bolesti, može služiti kao preventivno sredstvo.

Znanstvenim istraživanjima provedenim diljem svijeta nepobitno je ustanovljeno da nedostatak srebra u organizmu može onemogućiti pravilno funkcioniranje imunološkog sustava.

Usto, liječnici poput dr. Alvareza s odjela za dermatologiju sveučilišta u Miamiju, te dr. Chua i dr. McManusa s vojno istraživačkog centra Fort Sam Houston, dokazali su da srebro potiče oporavak tkiva i zacjeljivanje rana i da posjeduje odlična regenerativna svojstva prilikom liječenja opekotina.

Robert O. Becker, ortopedski kirurg i sveučilišni profesor, u 30 godina istraživanja mogućnosti regeneracije kostiju i tkiva, ustanovio je da manjak srebra u organizmu znatno usporava regeneraciju kostiju.

Njegova zapažanja također su potvrdila da srebro uništava patogene mikroorganizme, obnavlja tkivo i trostruko skraćuje vrijeme zarastanje rana.

Između ostalog, ustanovljeno je da srebrni ioni potiču proizvodnju bijelih krvnih stanica, koje tijelu pomažu uništiti stanice raka.

Nažalost ova istraživanja su još uvijek skrivena od javnosti, i većina ljudi ne zna za ovaj jeftini i neškodljivi prirodni lijek.

Detaljnije o uporabi i djelovanju koloidnog srebra

Koloidno srebro vrlo brzo zaustavlja krvarenje, a svojim prisustvom uništava mikrobe koji bi mogli izazvati infekciju. U dodiru s ranom ne peče, već ima blago anestetičko djelovanje. Ozljede zacijeljuju brže i najčešće bez ožiljaka. Osim što ružno izgleda, herpes je prilično bolan i dugotrajan. Uz primjenu ionskog srebra na prve znakove nastajanja, plikovi i ranice neće se ni razviti. Ako su se plikovi i ranice već pojavili, ionsko srebro će također pomoći: svojim antivirusnim djelovanjem neće dopustiti daljni razvoj virusa i ubrzati će zacjeljivanje.

Peckanje u ustima i bol u ždrijelu mogu nastati iz više razloga. Najčešće su to virusne ili bakterijske infekcije, a mogu biti i alergijske reakcije. Koloidno srebro može umanjiti simptome alergijskog laringitisa, ali prvenstvena mu je namjena da uništi mikroorganizme. Otopinu treba grgljati i mučkati po ustima, nekoliko minuta, pa onda ispljunuti. Postupak se može ponavljati više puta dnevno.

Koloidno srebro omekšat će otvrdnulu kožu stopala, ukloniti gljivice, pomoći kod žuljeva i natisaka, očistiti i poljepšati ten, oporaviti vlasište i kvalitetu kose. Njime možemo suzbiti prekomjerno znojenje nogu ili ga rabiti kao dezodorans. Također ga možemo koristiti kao sredstvo za smirivanje svrbeža nakon ujeda insekta ili poslije brijanja i depilacije.

Raspršimo li ga po voću i povrću, u roku od 6 minuta uništit će sve otrove kojima su prskani. Može se koristiti oralno, nazalno (kroz nos), inhaliranjem (sprej) i nanošenjem izvana (na kožu ili sluznicu).

Ako koristite oralno, tekućinu iz originalne ambalaže treba preliti u pripremljenu dozu, a iz nje u usta, po mogućnosti bez doticanja usana. Preporučuje se zadržati tekućinu u ustima 1-3 minute i to tako da tekućina ima slobodan pristup području ispod jezika. Nakon zadržavanja u ustima, tekućina se može progutati. Kod gnojnih upala usne šupljine tekućinu nakon tretmana ispljunuti.

Kod tretiranja bolesnih stanja nosne šupljine i sinusa prikladnim raspršivačem ili kapaljkom kolodino srebro unosite kroz nos i to više puta dnevno, a kod tretiranja donjih dišnih puteva (dušnik, bronhi, pluća) raspršivačem 3-4 puta stvoriti maglicu ispred usta i duboko udahnuti raspršene čestice. Ponavljati više puta dnevno u pravilnim vremenskim razmacima.

Za vanjske primjene, ionsko srebro treba nanositi utrljavanjem prikladnim sredstvom (pamučnom vatom ili gazom), postavljanjem vlažnih obloga/zavoja ili raspršivanjem po željenoj površini. Oblozi se formiraju izlijevanjem tekućine iz originalne ambalaže u posudicu za konzumiranje, a iz nje na prikladni materijal. Prije apliciranja otopine kožu treba oprati od znoja i osušiti.

Nuspojave koloidnog srebra

Ponekad se na početku uzimanja ionsko-koloidnog srebra može javiti tzv. Herxheimerova reakcija. Simptomi su slični onima kod gripe ili viroze: hunjavica, pojačano znojenje, malaksalost, pa čak i proljev. To je normalna reakcija kada tijelo razgrađuje mrtve mikrobe i nastoji izlučiti nastale toksine. Koriste se svi raspoloživi putevi izlučivanja, pa tako i sekundarni – koža, sluznica respiratornih organa i crijeva. U takvim slučajevima treba povećati unos tekućine (vode), čime se ubrzava proces detoksikacije i izlučivanja otpadnih tvari. Privremeno se može smanjiti količina unosa koloidnog srebra.

Najpoznatija nuspojava je ako uzmete previše koloidnog srebra, koža i nokti mogu poprimiti plavičastu nijansu, što je rezultat viška srebra pohranjenog u tkivima. To stanje se naziva argirija i može se ublažiti ako se smanji ili potpuno zaustavi unos koloidnog srebra. Argirija se najčešće vidi kod rudara u rudnicima srebra. Iako se općenito misli da znatne količine srebra uzrokuju argiriju, ona u ljudskom tijelu obično ne uzrokuje nikakve ozbiljne dugoročne zdravstvene probleme. Kao i kod svih dijetetskih dodataka i komplementarnih lijekova, trebali biste konzultirati svog liječnika prije nego što ih počnete uzimati!

Ostale moguće nuspojave su:

  • Neurološki problemi, kao što su napadaji.
  • Oštećenja bubrega.
  • Želučani problemi.
  • Glavobolja.
  • Umor.
  • Opća iritacija kože.

Reference::
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/consumer-health/expert-answers/colloidal-silver/faq-20058061
https://www.nccih.nih.gov/health/colloidal-silver-what-you-need-to-know
https://health.clevelandclinic.org/is-colloidal-silver-safe/
https://www.health.com/colloidal-silver-7197738
https://www.verywellhealth.com/colloidal-silver-what-you-need-to-know-89555
https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-779/colloidal-silver
https://www.healthline.com/nutrition/colloidal-silver
https://www.medicalnewstoday.com/articles/324793

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *