Covid-19 ispovijest

Korona virus – ispovijest

Objave

Pozdrav svima… Želim s vama podijelit svoje iskustvo s koronom.
Ja i muž smo je preboljeli. Prvi se zarazio muž oko 20.7.2020 ( ne zna gdje, već onda je jedna od doktorica rekla da je dosta onih koji ne znaju gdje su se zarazili). Prvi i jedini simptom bila je visoka temperatura koja je tih par dana samo rasla (do 40°C). Petak, u dogovoru sa svojom doktoricom ide na drive-in testiranje (Pazin), govore mu da će nalaz dobit u ponedjeljak, ali ga već u subotu ujutro zovu jer je pozitivan.

On, ja i dvoje djece prema uputama svi zajedno odlazimo u bolnicu (Pula) na zarazni gdje im nije jasno zašto smo došli svi zajedno (u trenutku kad je osoba pozitivna mora se odmah odvojiti od svih). Vade mu krv (nešto povišeno), slikaju pluća (lagani početak upale) i zbog visoke temperature zadržavaju ga u bolnici gdje je bio 9 dana.  S obzirom da ja i djeca nismo imali nikakve simptome doktor govori kako nema smisla da nam rade test, jer će vjerojatno bit negativan, ali to ne znači da za 8 dana neće bit pozitivan. Ali već kad smo tamo napravili su nam test i u nedjelju su nas zvali da smo negativni. Olakšanje. Muž u bolnici, a mi doma mjerimo temperaturu.

Došao je petak (nakon 7 dana od zadnjega kontakta s mužem), ja sam imala 37.5°C. Odmah držim djecu na distanci.

Subota opet 37.5°C, u nedjelju jutro zovem zavod, jer me uz temp. nešto i lagano zateže u prsnom košu, a oni neka vidim kako će proći dan pa u ponedjeljak nek zovem svoju doktoricu.
Moja doktorica nakon što se posavjetovala sa epidemiolozima šalje me na zarazni u bolnicu. Vade mi krv ( nešto povišeno), uzimaju bris, slikaju pluća (lagani početak upale), da vjerojatno sam pozitivna, ali pričekat ćemo bris. S obzirom da sam se osjećala više manje dobro i pošto sam imala uvjete za samoizolaciju puštaju me da idem doma. U 21 sat navečer me zovu ( bris su mi uzeli oko 13 sati) da sam pozitivna.

I evo još sutra i gotova sam sa samoizolacijom. Djeca na svu sreću nisu razvila nikakve simptome. Mi smo dobro, da li će bit nekih posljedica vrijeme će pokazati. Ako pitate muža, on ne želi koronu nikome, ako pitate mene ništa strašno.

Nekome neće biti ništa, a nekome sve i zato #ostanimoodgovorni.

Autor: Elena Šestan

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.