Sastojci:
Maslac od kikirikija:
- 1/4 šalice kokosovog ulja⠀
- 1/2 šalice maslaca od kikirikija⠀
- 1/4 šalice čistog javorovog sirupa⠀
- Prstohvat nerafinirane morske soli⠀
Žele preljev:
- 1 šalica malina⠀
- 1 žlica chia sjemenki⠀
- 1 žlica čistog javorovog sirupa⠀
- 1 žlica limunovog soka⠀
⠀
Upute: ⠀
Za pripremu korpica od maslaca od kikirikija:
Otopite kokosovo ulje u malom loncu na laganoj vatri ako je čvrsto. Dodajte maslac od kikirikija i
miješajte dok se ne otopi u tekuću smjesu. Maknite s vatre, dodajte javorov sirup i morsku sol⠀
Ulijte smjesu u obložen kalup za muffine i napunite svaku šalicu otprilike 2/3 prema gore.
Prebacite u zamrzivač da se smjesa stegne (oko 30 minuta)
⠀
Za pripremu žele preljeva:
Dodajte maline u mali lonac na srednje laganoj vatri. Promiješajte nekoliko puta i pustite da se
bobice krčkaju dok ne postanu mekane i kašaste. Maknite ih s vatre i umiješajte chia sjemenke
da se žele zgusne. Dodajte javorov sirup i limunov sok, probajte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
⠀
Sastavljanje:
Izvadite kalup za muffine iz zamrzivača i napunite čašice preljevom od želea. Vratite u zamrzivač
ili hladnjak da se žele stegne. To obično traje 1 sat ako se ostavi u zamrzivaču i oko 2 sata ako se čuva u hladnjaku.
Uživajte!
Repost @nutriholist