MMS, CD protokol, Klor dioksid

MMS, CD protokol, Klor dioksid – lijek ili prijevara

Korisni savjeti Savjeti o prehrani

Već duže vrijeme pratim ovu temu i iskreno, zainteresirala me. Iako ga službena znanost ne priznaje kao lijek, baš nasuprot, naglašavaju kako se radi o opasnoj supstanci.

Danas neću biti niti ZA ali niti PROTIV, nego ću napisati sve što znam, a ako ima netko od vas osobno svjedočanstvo da mu je pomoglo zamolio bih ga/ju da nam napiše ispod u komentaru. Hvala.

Što je MMS?

MMS (miracle mineral solution) je 22,4% otopina natrijevog klorita (NaClO2) koja se uz dodatak limunske kiseline pretvara u klor dioksid (ClO2).

Na proizvodu je navedeno da se miješanjem natrijevog klorita i citratne kiseline stvara klor diokisid (ClO2) kojemu se pripisuje široki spektar (za sada) znanstveno neutemeljenih tvrdnji o terapijskom učinku. Uz ovaj proizvod na internetu se može pronaći i proizvod pod nazivom MMS2 u obliku kapsula koje sadrže 400 mg praška kalcijevog hipoklorita.

Kako je došlo do njegovog otkrića i konzumacije?

Još je daleke 1926. godine, njemački doktor William F. Koch je koristio tzv. “stabilizirani kisik” prilikom tretmana nekih oboljenja. Taj preparat se u nekim zapadnim zemljama, uključujući i SAD, zadržao u upotrebi sve do današnjih dana a najčešće je bio preporučivan za sanitaciju vode za piće. Sve do nedavno, pretpostavljalo se da nakon unošenja ove supstance u organizam dolazi do oslobađanja kisika koji je u stanju da oksidira i neutralizira neke patogene mikroorganizme i toksine.

Jim Humble je u svojim istraživanjima otkrio je da se tu u stvari radi o natrijevom kloritu a nakon toga je otkrio da se iz te otopine ne oslobađa kisik, nego klor-dioksid (ClO2) i da je klor-dioksid ta djelotvorna supstanca koja uništava patogene mikroorganizme i neutralizira toksine.

Jim Humble je u svojoj bogatoj karijeri radio kao istraživački inženjer u zrakoplovstvu, projektirao balističke projektile, vršio istraživanja u proizvodnji energije iz plazme te kao vrsni stručnjak sudjelovao i u mnogim drugim vrhunskim istraživačkim radovima.

Do razvoja MMS-a je došlo nakon njegovog slučajnog otkrića prilikom iskopavanja zlata u Južnoj Americi 1996., kada su članovi njegove ekspedicije oboljeli od malarije. Bili su već duboko u džungli, bez ikakvih lijekova, daleko od baznog mjesta pa im je Jim ponudio da probaju otopinu za dezinfekciju vode, koju je uvijek nosio sa sobom. Par kapi te otopine je otopio u vodi koju su popili i već nakon par sati su, prema njegovim tvrdnjama, bili izliječeni. Otopina koju su konzumirali je bila standardna, na bazi stabiliziranog kisika, ali je sadržavala i tragove klor dioksida. Po povratku u Ameriku, krenuo je istražiti ovu spoznaju i otkrio je da su navodne ljekovite moći zbog klor dioksida, a ne kisika. Nakon toga je putovao po Africi gdje je ovo sredstvo primjenjivao na tisuće ljudi, navodno uspješno, no nije poznato uopće o kojem se broju točno radi, niti s kojim postotkom, kakvim pojavama i nuspojavama, jer se ovo ispitivanje nije vodilo prema standardnim mjerilima bilo kakvog znanstvenog istraživanja.

Jim Humble je u svojoj knjizi “Čudesni mineralni dodatak 21. stoljeća – MMS” dao opis djelovanja, pripreme, uzimanja i primjene MMS-a.

Klor dioksid

Klor-dioksid je veoma nestabilan kemijski spoj i kao takav se ne pojavljuje u prirodi. On je jedan od najjačih oksidanasa i već odavno se koristi za izbjeljivanje papira i tekstila, za sanitaciju, kao i za pročišćavanje vode za piće. Istraživanja su dokazala kako je klor-dioksid mnogo sigurniji od klora jer oksidira samo patogene organizme u tijelu i ne stvara spojeve s ostalim tvarima iz vode kako to čini klor.
Američko društvo za analitičku kemiju je 1999. g. navelo kako je klor – dioksid najsnažniji ubojica patogenih organizama poznat čovjeku.

Protivnici MMS-a vole isticati njegova (navodno) otrovna svojstva. Naravno, pri tome redovito zaboravljaju reći da MMS još nigdje nikada nikoga nije ubio (mada ga koriste milijuni ljudi) i od njega se još nitko nije trajno razbolio. MMS ne ostavlja (poput gotovo svih lijekova) talog u organizmu. Blage nuspojave su moguće, ali one su mila majka prema djelovanju citostatika. U osnovi, MMS sačinjavaju vrlo razrijeđena otopina klor dioksida i voda. I tu treba nešto važno raščistiti. Klor dioksid se zaista koristi u proizvodnji industrijskih izbjeljivača, ali u gotovo 2.000 puta većim koncentracijama. Podsjećam, citostatici su stvoreni na bazi iperita, bojnih otrova. Ukratko, klor dioksid u MMS-u je toliko razrijeđen da je bilo kakva šteta isključena. Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) svrstava klor dioksid u kategoriju tvari kojima je dopušten kontakt s hranom. Opasne supstance svakako nemaju takvo dopuštenje.

Moramo imati na umu da “lijek za sve bolesti” i koji može svakome jednako pomoći, vjerojatno ne postoji. MMS je mnogima pomogao, međutim, nije pomogao svima. Zato vam preporučamo da proučite spomenutu knjigu ali i da sami prikupite dovoljno informacija i iz drugih izvora prije nego što se upustite u korištenje ‘čudotvornog mineralnog dodatka’.

Priprema MMS-a

U suhu čašu staviti potreban broj kapi natrijevog klorita i isto toliko kapi limunske kiseline kao aktivatora.
Sadržaj u čaši promućkati (ne smije doći u dodir s metalnim predmetom).
Sada dolazi do oslobađanja klor-dioksida. Nakon 3 min dodati 1–2 dl vode ili soka, ali nikako sok s C vitaminom ili sok od naranče, te odmah popiti.
C vitamin bitno smanjuje djelotvornost napitka, i ustvari služi za neutralizaciju prevelike doze natrijevog klorita.

Limunsku kiselinu je najbolje pripremiti od citronskih granula ili praha. Pripravlja se tako što se na 1 žlicu citrone dodaje 9 žlica destilirane vode.

Konzumacija MMS-a

Doza MMS-a za rješavanje patogena kod “zdravih” osoba i osoba s manjim zdravstvenim problemima za odraslu osobu prosječne težine 75 kg je 15 kapi MMS-a dnevno. Međutim, kod većine pacijenata uslijed oštećenja jetre ili drugih pato-fizioloških promjena će doći do mučnine, povraćanja i proljeva, pa se preporučuje da se krene od manjih doza, kako bi se to izbjeglo. Počinje se s jednom do dvije kapi MMS otopine, dva puta dnevno, pa se doza povećava svaki put dok se ne dostigne 15 kapi dnevno.

Ukoliko dođe do pojave mučnine – smanjiti dozu za 1 kap; ukoliko dođe do pojave povraćanja i/ili proljeva – smanjiti dozu za 2 kapi.
Ponoviti tu nižu dozu par puta, pa onda opet povećavati za po 1 kap sve dok se ne stigne do standardne doze od 15 kapi na dan.

Da bi lakše podnijeli veće dnevne doze, podijelite ih na više uzimanja; npr. 15 kapi možete uzeti kao 5×3 kapi u toku dana.

Kada se kod odraslih osoba, stigne do standardne doze od 15 kapi dnevno i to bez mučnine, povraćanja ili proljeva, uzimanje se nastavlja još 7 dana i nakon toga se prelazi na dozu za održavanje imuniteta.

Protokol 1000

Ovaj protokol je za pomoć osobama s većim zdravstvenim problemima.
Ideja je da se u toku dana uzima 3 kapi MMS-a svaki sat 8 puta kroz period od 3 tjedna i to za odraslu osobu prosječne težine. No, problem je taj da s obzirom da smo puni patogena i da je to prilično velika količina MMS-a koja će kod većine ljudi dovesti do mučnine (herxheimerova reakcija), treba početi s manjim dozama.

Počinje se s uzimanjem jedne kapi svaki sat i tako 8 puta u toku dana.
Kada to možete uraditi bez mučnine, pokušajte to s dvije kapi svaki sat.
U trenutku kada osjetite mučninu, svakako smanjite broj kapi, ako treba, napravite i pauzu od jednog sata (uzmite ne za 1 sat, već za 2 sata sljedeću dozu MMS-a).
Kada možete uzimati 3 kapi MMS-a svaki sat, 8 puta u toku dana, onda počnite odbrojavati ta 3 tjedna.

Protokol 2000

Protokol 2000 je za rak i druge po život opasne bolesti. Glavna razlika od protokola 1000 je u tome što nema gornje granice na količinu MMS-a koja se uzima odjedanput. Uzimate 10 puta MMS u toku dana, te to radite dok vam ne bude bolje. Dakle, počinjete s jednom kapi. Promatrajte svoje tijelo i nastojte uzimati što možete više MMS-a bez da se mučite s mučninama (kojih će svakako biti). Pošto se radi o bolestima koje su opasne po život, gornja količina MMS-a je stavljena na 10 kapi odjednom. To znači da ako ćete moći bez mučnine uzimati svaki sat 10 kapi 10 puta u toku dana, zimajte toliko. Ipak se radi o vašem životu.

Nakon 3 tjedna uzimanja maksimalne doze, prelazi se na dozu za održavanje imuniteta.

Doza za održanje imuniteta:

mlađi ljudi: 4 – 6 kapi, 2 – 3 puta tjedno
stariji ljudi: 4 – 6 kapi, svakodnevno.

Čišćenje prostora

S MMS-om možete očistiti i sve zatvorene prostore od patogena.
Dovoljno je aktivirati MMS, bez dodavanja vode, samo ostavite klor dioksid da slobodno hlapi u prostoriju u kojoj treba ubiti patogene.
Na taj način možete svoj frižider, ormar, sobu ili cijelu kuću očistiti od patogena.

Pomoć životinjama

MMS jednako ubija patogene i u životinjama.
Jedini problem na koji morate paziti jeste težina životinje.

 • kod malih životinja (mačke, psi) dnevna doza je 1 kap na svakih 3,5 kg
 • kod velikih životinja (krave, konji) dnevna doza je 1 kap na svakih 11 kg težine životinje.

I kod životinja, kao i kod ljudi, treba početi s malom dozom te ju postepeno povećavati. Također treba pratiti kako životinja podnosi MMS i po potrebi smanjiti dozu.

Napomene:

-Natrijev klorit se teže podnosi zbog mirisa, mučnine, povraćanja i proljeva.
-Ako se natrijev klorit prospe po koži mora se odmah isprati vodom.
-Isto tako se ni u ustima ne smije držati duže od jedne minute.
-Natrijev klorit je lako zapaljiv i eksplozivan.

Korištenje MMS–a prema uputama Jima Humblea i na vlastitu odgovornost.

Svjetska zdravstvena organizacija upozorava da je do danas iz više zemalja (Australija, Belgija, Kanada, Češka Republika, Francuska, Švicarska, Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države) zaprimila prijave ozbiljnih nuspojava uzrokovanih uporabom MMS otopine. Najčešće prijavljene nuspojave odnosile su se na perzistirajuće povraćanje, dijareju, abdominalnu bol i goruću bol u grlu. Uz navedeno bila je prijavljena i pojava methemoglobinemije i anurije te hemolitičke anemije.

HALMED upozorava da se ne smiju koristiti proizvodi za oralnu upotrebu koji sadrže natrijev klorit, kalcijev hipoklorit ili klor dioksid, a prodaju se kao ljekovite tvari ili tvari za detoksikaciju, jer imaju štetan te nedokazan zdravstveni učinak. Niti jedna od navedenih kemijskih tvari nema odobrenje za uporabu kao hrana, dodatak prehrani ili ljekoviti pripravak.

Na kraju, dobro razmislite, raspitajte se – kada nešto dolazi u obliku lijeka koji nigdje nije znanstveno provjeren ili potvrđen, i uz brojne kontroverze i opasnosti, ima li ga smisla isprobavati? Zapitajte se postoji li bilo koje drugo učinkovito sredstvo uz koje se ne vežu intrige.

12 razmišljanja na “MMS, CD protokol, Klor dioksid – lijek ili prijevara

 1. Mami je ocistio ciste na jajnicima,kcerki nestao pfapa sindrom, svima korona prosla kao rukom odnesena. Svaka viroza ili temperatura prode brze s njim. To su nasa iskustva s blazim oblicima bolesti.

    1. Priprema MMS-a

     U suhu čašu staviti potreban broj kapi natrijevog klorita i isto toliko kapi limunske kiseline kao aktivatora.
     Sadržaj u čaši promućkati (ne smije doći u dodir s metalnim predmetom).
     Sada dolazi do oslobađanja klor-dioksida. Nakon 3 min dodati 1–2 dl vode ili soka, ali nikako sok s C vitaminom ili sok od naranče, te odmah popiti.
     C vitamin bitno smanjuje djelotvornost napitka, i ustvari služi za neutralizaciju prevelike doze natrijevog klorita.

     Limunsku kiselinu je najbolje pripremiti od citronskih granula ili praha. Pripravlja se tako što se na 1 žlicu citrone dodaje 9 žlica destilirane vode.

     Meni ovo nije jasno. natrijev klorid koliko kapi?

     jadranka kivacevic

     1. Kada pomješate npr. 1:1 (ili 2:2) kapi, tada uzimajte svakih sat vremena istu količinu, recimo 8 sati. Tako uzimajte tjedan dana.
      Ako ne bude nikakvih reakcija podižete za jednu kap.
      U slučaju da dođe do reakcije, preskočite jedan sat i smanjite za jednu kap.
      Ako se radi o težim bolestima tada probajte sa što više kapi do reakcije i tada smanjite za jednu kap i koristite tjedan dana, probajte ponovo povećati za jednu kap.

 2. Koristim ga kao preventivu, vec 5 god.,i nemislin prekidati. Slicno je i sa koloidnim srebrom kojeg napadaju, a pravi antibiotik bez nus pojava, tako da nema razloga da se ne koristi, mogu dodati i carbio carb koji je isto fantastican kao i mms protiv prehlada i upala 😊

 3. Što se omjera tiče logika nalaže da omjer mms xy br kapi naprema limunskoj kiselini ili tj. aktivatoru xy*5 nije ispravan. U praksi se pokazalo da je omjer 1:1 dovoljan tako se manje nadražuje želudac, crijevna flora i ostalo. Tome je tako što ljudi u želucu već imaju želučanu kiselinu i tolike velike količine nisu potrebne. Rezultati su pozitivni kod bilo kakvih simptoma. Kontraverze su jasne kako dan, no svatko prema svojoj savjesti neka postupa i koristi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *