Orecchiette s brokulom

Orecchiette s brokulom – recept

Zdravi recepti

Sastojci:

  • 250 g orecchiette (svježa tjestenina)
  • 500 g brokule
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • ribani parmezan
  • sol
  • papar

Priprema

  • Brokulu operite i razdvojite na cvjetiće.
  • Tjesteninu i brokulu skuhajte skupa u posoljenoj vodi. Ocijedite, dio tekućine u kojoj se kuhalo ostavite sa strane.
  • Na maslinovom ulju kratko propirjajte na fetice narezan češnjak.
  • Umiješajte skuhanu tjesteninu i brokulu i samo kratko propirjajte. Po potrebi dodajte malo tekućine u kojoj se kuhalo.
  • Poslužite odmah i dodajte naribani parmezan.

Posluživanje

Svježa tjestenina se kuha nekoliko minuta pa se kuha istovremeno sa brokulom. Možete koristiti i običnu ali se držite uputa na pakiranju, najprije stavite tjesteninu a pred kraj brokulu. Važno da je kuhana “al dente”. Može se spremiti i sa tikvicama narezanim na kockice, žutenicom ili šparogama.

Preuzeto sa https://www.coolinarika.com/recept/orecchiette-s-brokulom-41c83d76-63fb-11eb-a63b-0242ac12001a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *