Sastojci:
- 250 g orecchiette (svježa tjestenina)
- 500 g brokule
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice maslinova ulja
- ribani parmezan
- sol
- papar
Priprema
- Brokulu operite i razdvojite na cvjetiće.
- Tjesteninu i brokulu skuhajte skupa u posoljenoj vodi. Ocijedite, dio tekućine u kojoj se kuhalo ostavite sa strane.
- Na maslinovom ulju kratko propirjajte na fetice narezan češnjak.
- Umiješajte skuhanu tjesteninu i brokulu i samo kratko propirjajte. Po potrebi dodajte malo tekućine u kojoj se kuhalo.
- Poslužite odmah i dodajte naribani parmezan.
Posluživanje
Svježa tjestenina se kuha nekoliko minuta pa se kuha istovremeno sa brokulom. Možete koristiti i običnu ali se držite uputa na pakiranju, najprije stavite tjesteninu a pred kraj brokulu. Važno da je kuhana “al dente”. Može se spremiti i sa tikvicama narezanim na kockice, žutenicom ili šparogama.
Preuzeto sa https://www.coolinarika.com/recept/orecchiette-s-brokulom-41c83d76-63fb-11eb-a63b-0242ac12001a