Pečeni patlidžani na sicilijanski

Pečeni patlidžani na sicilijanski

Zdravi recepti

Sastojci:

1 veliki patlidžan, očišćen
2 celera, očišćena
4 veće zrele rajčice
1 žličica suncokretova ulja
2 ljutike, oguljene i sitno nasjeckane
1 1/2 žlice pirea od rajčice
25 g zelenih maslina bez koštice
25 g crnih maslina bez koštice
sol i svježe mljeveni crni papar
1 žlica vinskog octa
2 žličice mljevenog šećera
1 žlica svježe nasjeckanog bosiljka, za ukrašavanje miješana zelena salata, za posluživanje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Narežite patlidžane na male kockice i stavite ih na nauljeni pladanj za pečenje.
  2. Pladanj pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta, dok ne omekšaju. Odložite, neka se patlidžan ohladi.
  3. Stavite celer i rajčice u veću zdjelu i prelijte kipućom vodom.
  4. Izvadite rajčice iz zdjele kad se njihova koža počne guliti. Odstranite kožu i sjemenke te nasjeckajte rajčicu na male kockice.
  5. Izvadite celer iz vode, nasjeckajte ga i odložite.
  6. Ulijte biljno ulje u tavu, dodajte nasjeckane ljutike i pržite 2-3 minute dok ne omekšaju. Dodajte celer, rajčice, pire od rajčice i masline. Začinite po ukusu solju i paprom.
  7. Lagano kuhajte 3-4 minute. Dodajte ocat, šećer i ohlađene patlidžane u tavu i lagano zagrijte 2-3 minute dok se svi sastojci ne spoje. Odložite i ohladite smjesu patlidžana. Kad je ohlađeno, ukrasite nasjeckanim bosiljkom i poslužite hladno na listovima zelene salate.

Preuzeto sa https://zdravirecepti.com.hr/recepti/peceni-patlidzani-na-sicilijanski/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *