Kako pobijediti rak

Pobijedio sam rak na moj način

Objave

Pozdrav svima, moje ime je Petar i pišem vam iz jednog malog mjesta iz Slavonije, nedaleko od Županje. Za ovaj portal mi je rekao jedan prijatelj dok smo razgovarali i tada sam odlučio podjeliti svoju priču sa vama.

Dijagnoza s kojom sam se borio bio je maligni tumor kostiju (Ewing sarkom), koji mi je zahvatio rebra i kralježnicu. Prošao sam užasne bolove, mukotrpne kemoterapije, zračenja, operacije… Vjerujem da svatko tko doživi tešku bolest da padne u očaj i depresiju. Primio sam ukupno 24 ciklusa kemoterapije, četiri puta su me operirali gdje su mi odstranjena i dva rebra i četvrtina plućnog krila. Nikada nisam primio plazmu, krv, kao ni lijekove koji stimuliraju koštanu srž na proizvodnju dodatnih krvnih stanica.

Nakon godinu i pol liječenja proglasili me zdravim. Odlučio sam prekinuti liječenje. Nikakvih tragova bolesti više nije bilo.

Da bi nešto krenulo na bolje, bez obzira što se događa, to morate prvo prihvatiti svojim bićem. Tu počinje sve. Nema predaje, samo morate shvatiti da je to sada dio vas i da se morate s tim nositi i naći način kako se toga riješiti. Recimo, ja sam vizualizirao da sam obrambena stanica svoga tijela i da napadam zločudne stanice koje me uništavaju. Počeo sam živjeti korak po korak, birati ljude s kojima ću se družiti, informirao sam se čitajući knjige o prirodnim načinima liječenja malignih bolesti. Važnu ulogu u strategiji borbe protiv raka imali su tjelovježba i vježbe opuštanja. Iz prehrane sam potpuno izbacio tjesteninu, mlijeko i sve mliječne proizvode, meso i jaja. Jelovnik sam obogatilo juhama od povrća te općenito organskom ishranom.

Za kraj, mogu reći da imamo odličan portal gdje možemo međusobno podjeliti iskustva i međusobno si pomoći. A s obzirom da ima pregršt informacija o zdravoj prehrani te zdravom načinu života mislim da je ovo pravo mjesto za započeti sa izliječenjem…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *