Psorijaza

Psorijaza – moj problem

Objave

Psorijaza mi se prvi put pojavaila kada sam imala sedamnaest godina i od tada sam ju imala nekoliko puta. Najduži peroid koji je nisam dobivala je osam godina.
Problem se vratio ponovo nakon vrlo stresnog razdoblja kojim sam proživjela prije šest godina. Ono što se za mene pokazalo dobitnom kombinacijom je spa terapija.

Prvi simptomi su mi počeli s ljuskavim slojevima na koljenima i na laktovima. Tata me odveo dermatologu poslije čega se crvenilo relativno brzo povuklo. Zapravo je sve počelo od suhe kože.
Od tada se nije pojavljivala nekoliko godina.

Skoro sam i zaboravila da sam je ikad imala, a onda sam ponovo primijetila crvenilo kože. Ovaj put mi se vratilo puno gore nego prije. Potpuno je prekrilo moja koljena i laktove, s tim da se proširilo sada i na trbuh. Najgore mi je što se pojavilo na kraju i na licu. Trajalo mjesecima. Bilo mi je toliko neugodno da sam se nastojala prekriti koliko je god to bilo moguće. Koža na licu je bila baš gruba i hrapava na dodir.
Kako su mi kasnije rekli pojavi psorijaze je prethodio stres.

Ovaj put sam nanosila kreme i odlazila na fototerapiju, ali ono što me zaista spasilo je spa terapija koju mi je propisao moj liječnik. Pokazala se najučinkovitijom u liječenju ove bolesti.
Koristila sam posebne kupke, tuširanje i obloge tijekom tri tjedna. Crvenilo se smanjivalo i nije se više toliko vidjelo, a moja je koža postala mekša i manje hrapava.
Psorijaza se i dalje redovito pojavljuje ali mnogo slabije nego prije.
Svaku godinu do dvije ponovo odlazim na spa terapiju. I to je moje liječenje. Ono najbitnije kod ovih terapija jest to što nas, između ostalog, uče i kako se opustiti i nositi sa stresom.

Pročitaj više o PSORIJAZI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *