( GF, Prikladan za vegane)
SASTOJCI:
3/4 šalice + 2 žlice zobenog brašna
1 šalica pakiranog blanširanog bademovog brašna
1/4 žličice soli
1/4 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
1/3 šalice veganskog maslaca sobne temperature
1/4 šalice kokosovog šećera
1/4 šalice voćnog zaslađivača
2 žlice bademovog mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
Punjenje: kikiriki maslac i džem
UPUTE:
Zagrijte pećnicu na 180 C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
U zdjelu za miješanje dodajte maslac, šećer i vrhnje. Koristila sam ručni mikser. Zatim dodajte ostale mokre sastojke. Miješati. Zatim dodajte suho i dobro miješajte dok ne dobijete tijesto.
Ostavite na stranu.
U malu zdjelu uzmite oko 1/4 šalice kikiriki maslac-a i 1 žličicu džema i pomiješajte. To će učvrstiti kikiriki maslac i olakšati rukovanje. Sada uzmite oko 2 žlice tijesta i napravite ravan krug u ruci.
Uzmite otprilike 1 žličicu svake kikiriki maslac smjese i dodatnog džema i stavite u središte kruga tijesta. Preklopite stranice i zarolajte u kuglu. Provjerite jesu li strane zapečaćene. Ponovite.
Odozgo pospite prirodnim sladilom i lagano poravnajte kekse.
Pecite 7 min. Okrenite ih i pecite još 3-4 min. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade.
repost: @balanced_bakes