Salata od kvinoje i povrća

Salata od kvinoje i povrća – recept

Zdravi recepti

Salata od kvinoje i povrća je jednostavno i ukusno jelo koje možete pripremiti za ručak ili večeru. Kvinoja je bogata proteinima, vlaknima i mineralima, a povrće joj daje svježinu i boju. Ova salata je idealna za vegetarijance, vegane ili one koji žele jesti zdravije. U nastavku ćemo vam pokazati kako napraviti ovu salatu korak po korak.

Sastojci za 4 osobe:

  • 200 g kvinoje
  • 400 ml vode
  • 1/2 žličice soli
  • 2 mrkve
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 tikvica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice svježeg peršina
  • 1/4 žličice crnog papra
  • 1/4 žličice kurkume
  • 1/4 žličice kumina
  • 50 g feta sira

Priprema:

Operite kvinoju pod tekućom vodom i ocijedite je. Stavite je u lonac s vodom i soli i pustite da zavrije. Smanjite vatru i kuhajte poklopljeno oko 15 minuta, dok kvinoja ne upije svu vodu. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
Očistite i narežite mrkvu, paprike i tikvicu na sitne kockice. Stavite ih u zdjelu i dodajte maslinovo ulje, limunov sok, peršin, papar, kurkumu i kumin. Promiješajte dobro da se sve sjedini.
Dodajte kvinoju u zdjelu s povrćem i ponovno promiješajte. Po želji, pospite feta sirom po vrhu salate.
Poslužite salatu hladnu ili toplu, kao glavno jelo ili prilog. Uživajte u ovoj zdravoj i ukusnoj salati koja će vas zasititi i razveseliti. Možete je čuvati u hladnjaku do tri dana. Dobar tek! 😋

Slika preuzeta sa https://www.pexels.com/photo/food-plate-healthy-dinner-11115860/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *