Sindrom karpalnog kanala

Sindrom karpalnog kanala – moje iskustvo

Objave

Pozdrav svima!
Prvi put pišem neko svoje iskustvo pa mi nemojte zamjeriti što ne pišem na dugo i široko.

Imao sam problema sa trnjenjem desne ruke tako jako da nisam mogao spavati zadnja 2 mjeseca. Kažem prije dva mjeseca jer sam tada otprilike osjetio prve simptome za koje sam mislio kako će proći sami od sebe. Sve se odigralo u nekoliko dana. Pogoršanje je bilo tako progresivno da nisam mogao spavati po noći, možda bi uspio odspavati 2-3 sata. Ujutro trebam ići na posao a ja nisam za ništa, najradije bi uzeo bolovanje ali sam na probnom radu i vjerojatno bi mi bilo zadnje bolovanje u ovoj firmi.

S obzirom da imam visoku toleranciju na bol sve sam radio i pravio sam se da mi nije ništa. Budući da je moj posao vezan uz računalo, puno radim s mišem tako da mi je tokom dana ruka stalno utrnuta. Masirao bi ruku, mazao kremama protiv boli, ali ništa nije pomagalo.
Nakon mjesec dana više nisam mogao zanemarivati bol i kolege su me pitale šta mi je. Prsti su mi bili utrnuli skroz, ponekad nisam imao osjet u ruci. Drugih mjesec dana predmeti su mi počeli ispadati iz ruke, kolege su me nagovarale da odem na pregled. Molio sam ih da nikom ne govore dok mi ne prođe probni rok, jer sam zaista trebao posao. Uzmem bilo koji predmet u ruke i mislim da ga čvrsto držim, a on bi mi samo isklizuo iz ruke.
Sve što sam mogao prebacio bih na lijevu ruku i s njom radio.

Moj prijašnji posao je bio na baušteli. Tako da sam tu, većinom, po dvanaest sati dnevno imao teški fizički rad. Kasnije mi je doktor potvrdio da je od toga. Rekao mi je da moj problem traje već od tada, ali su se simptomi javili ova zadnja dva mjeseca. Kao i svi, u početku kada prvi put nešto osjetiš pomisliš “ma nije ništa, proći će”, ali nije prolazilo nego je postajalo sve gore i gore.

Doktor mi je dijagnosticirao sindrom karpalnog kanala. Ovdje terapija ne postoji nego samo operativni zahvat. Operiran sam prije 15 dana. Operacija je prošla super, bio sam izuzetno miran i discipliniran. Slušao sam sve upute doktora. Odmah nakon operacije sam osjetio olakšanje, više nisam imao nikakvo trnjenje ruke. Doktor je bio jako zadovoljan mojim oporavkom, kaže da ide puno brže nego što je mislio.
Radim sve vježbe koje mi je dao. Vježbam svakih par minuta barem jednu seriju vježbi. Mali ali važan detalj je da ruku do vađenja šavova držite iznad razine srca, što sam ja cijelo vrijeme i nastojao raditi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.