Teški metali

Teški metali – uzroci bolesti modernog čovjeka

Prirodna medicina Proizvodi naših partnera

Pojam “teški metali” obuhvaća metale čija je gustoća veća od 5g/cm3. Čitav niz ovih metala je u obliku elemenata u tragu neophodan, esencijalan za mnogobrojne funkcije u ljudskom organizmu, a njihov manjak dovodi do pojave ozbiljnih simptoma. Najbolji primjeri su anemija kod manjka željeza, dijabetes i manjak kroma, problemi u rastu kod manjka nikla. Kod nekih elemenata, kao što su arsen i nikal, funkcija nije još uvijek dovoljno istražena. Kod drugih elemenata kao što su olovo, kadmij, živa, arsen i molibden je dokazano da u većim količinama pokazuju toksično djelovanje. Najčešće je pitanje toksičnosti zapravo samo pitanje količine i da li je riječ o organskim ili anorganskim spojevima, a ovaj raspon jako varira kod svakog pojedinog elementa. Ako se želite oporaviti od kronične bolesti i simptoma, uklanjanje teških metala iz tijela i mozga je izvrstan početak.

Toksičnost teških metala osobito se pojačava kroz postupak keliranja i stvaranja sulfida s biološki aktivnim tvarima, naročito enzimima. Ovo je postupak koji se naziva biometilacija. Osobitu toksičnost pokazuju metaloorganski spojevi žive, olova, kroma i selena. Povišena koncentracija teških metala može biti uzrok nastanka mnogih oboljenja, a također mogu povećati sve virusne ili bakterijske infekcije s kojima se borite. Na primjer, teški metali mogu poslužiti kao hranilište za Streptococcus A ili B, E. coli, C. difficile, H. pylori i stanice kvasca.
Osim toga, kada se virusi kao što su Epstein-Barrov virus i herpes zoster hrane otrovnim teškim metalima, to može izazvati simptome kao što su trnci, ukočenost, umor, tjeskoba, lupanje srca, zujanje u ušima, vrtoglavica, kao i bol u vratu, koljenu bol, bol u stopalima, bol u zatiljku i niz drugih bolova koji se često pripisuju drugim uzrocima, uz neizbježne napade panike i pritisak u prsima.
Pretpostavlja se da teški metali također utječu na metabolizam cinka, pri čemu izazivaju njegov manjak. Manjak cinka može izazvati smetnje u funkciji hipofize, štitnjače, nadbubrežne žlijezde, jajnika i testisa, što se može negativno odraziti na plodnost. Kada ove tvari jednom dospiju u naš organizam, talože se u masnom tkivu, kao i jetri, bubrezima i mozgu, a odatle pokazuju djelovanje na biokemijske i hormonske procese, kao što su metabolizam i rast stanica, te plodnost.

Vrste teških metala po toksičnosti

Živa – živa je najotrovniji teški metal za čovjeka. Nalazi se u ribi i amalgamskim plombama, svim farmaceutskim pripravcima, kozmetici… Prema jednom istraživanju njemačkog ureda za okoliš, krvne vrijednosti žive povećavaju se kod česte konzumacije ribe. Pri tom rječne ribe imaju više žive od ribe iz Atlantika ili iz otvorenog mora. Jetra sadržava deset puta veću koncentraciju žive od ostalog mesa iste jedinke. Deset posto od toga odlazi izravno u moždane stanice i tamo sljedećih dvadeset godina djeluje kao živčani otrov. I amalgamske plombe izvor su žive, pa se iz osam većih amalgamskih plombi na dan ispire 10 μg žive.

Aluminij – od 50 do 150 mikrograma aluminija na dan djeluje na razgradnju moždanih stanica. Unosimo ga preko konzervi i aluminijskog posuđa, a sadržavaju ga i lijekovi za uravnoteženje želučane kiseline, dezodoransi, vodice za ispiranje usne šupljine i mnogi drugi proizvodi.

Olovo – olovo je najrasprostranjeniji teški metal u okolišu što je posljedica upotrebe olovnog goriva. Od 200 do 300 μg (mikrograma) olova na dan otežavaju život. Olovo se može naći u svim namirnicama i pićima, ima ga u pšeničnim klicama, gljivama (ne bi ih trebalo jesti više od dva puta tjedno), iznutricama, voću i povrću (pranjem se ukloni 20 do 30% olova), i u starim vodovodnim cijevima.

Kadmij – taloge kadmija pušači imaju dvostruko više od nepušača. Kadmij je druga najčešća štetna tvar u okolišu, a najviše kadmija ispuštaju čeličane i spalionice smeća. Prisutan je u svim namirnicama, u kruhu ga ima 39 μg, u iznutricama 100 do 150 mikrograma, dok ga najviše ima u sipama čak do 150 μg. Pušenjem se količina kadmija povećava jer se on jedva može izlučivati i zato 50 -godišnji pušači imaju dvostruko više kadmija u organizmu nego nepušači.

Gotovo je nemoguće ne unijeti određenu količinu ovih otrovnih teških metala u naše moderno doba, stoga je za naše zdravlje od vitalne važnosti da ih izbacimo prije nego što mogu dodatno narušiti naše zdravlje. Živa se nakuplja u tijelu. Ako ste naslijedili živu ili ste joj bili izloženi tijekom života, ona će pronaći svaku novu živu s kojom dođete u kontakt i spojiti se sa starom u vašem sustavu.
Nažalost, živa postaje otrovnija i otrovnija jer se s vremenom gradi na sebi. Ova se pojava može vidjeti po pogoršanju simptoma tijekom nečijeg života, kao što je povećanje OKP-a, tjeskobe, depresije ili gubitka pamćenja.

Zeolit – prirodna detoksikacija teških metala

Prema klasičnoj definiciji zeolit je kristalni mikroporozni oksid, čiju mrežastu strukturu čine spojevi tetraedri silicija i aluminija, stvarajući tako kanale mikroporoznih dimenzija u kojima se mogu naći alkalijski i zemnoalkalijski kationi te molekule vode. Ova definicija se više odnosi na prirodne zeolite, koji su prvo otkriveni te istraživani.

Zeolit koji je prirodan u tijelu se ponaša poput magneta. Posjeduje svojstvo privlačenja toksina, metala i parazita koje zatim putem mokraće i stolice iznosi iz tijela. Moramo biti oprezni s korištenjem zeolita u prahu jer nikad nije potpuno čist. Većinom sadrži određenu količinu žive i ostalih teških metala koje također unesemo u tijelo ako ga koristimo. Da bi se pročistio, potrebno je koristiti laboratorijsku obradu. Tako je nastao mikronizirani zeolit ili tekući zeolit u nano česticama. Potpuno čist, inertan i siguran za tijelo. Toliko malen da ga tijelo bez poteškoća izbaci preko bubrega vani zajedno s metalima koje privuče. Korištenje mikroniziranog zeolita u tekućem obliku najsigurniji je način detoksikacije od teških metala.

Kojeg proizvođača izabrati?

Na tržištu postoje brojni sintetički oblici mikroniziranog (nano) zeolita koji nam mogu prouzročiti veću štetu od koristi, tako da odabir proizvođača je vrlo važan. Na svjetskoj razini Results RNA, američka firma, jedina pridaje veliku pažnju kvaliteti i prirodnim sirovinama u svojim proizvodima, tako da njihov ACZ zeolit je vrhunske kvalitete. Ali za nabavku kvalitetnog i prirodnog zeolita u mikroniziranom, tekućem obliku, ne morate tražiti tako daleko…

Te Deum mikronizirani zeolit – hrvatski proizvod

Ovo je vrlo čisti oblik zeolita koji je sistemska oralna formula koja prolazi kroz krvno-moždanu barijeru kako bi detoksicirala toksine i teške metale na staničnoj razini. Ovo je vrlo jedinstvena tehnologija koja ima najsitniju strukturu da bi mogla ući u dublja mjesta na kojima se nalaze neurotoksini u tijelu, duboko u tkivima. To je klinoptilolit zeolitna formula koja je izrazito negativno nabijena molekula koja se prirodno alkalizira i ima jedinstvene sposobnosti vezanja za brojne neurotoksine u tijelu koji većina toksina nose pozitivan naboj, kao i svi teški metali. Ima veliku sposobnost uklanjanja teških metala i ostalih pozitivno nabijenih toksina iz tijela. To je znanstveno dokazana metoda kelacije
i uklanjanja toksina.

Svi teški metali i većina toksina pozitivno se nakupljaju. Kad se njih dvoje sretnu, vežu se poput vrlo super jakog magneta i neće popustiti, onda se to provodi prvenstveno pasivno mokraćom. Ne postoji preraspodjela. Samo izbacuje toksine i ostavit će na miru sve što je korisno u tijelu.

Te Deum zeolit je najčišći oblik zeolita koji je dostupan na našem tržištu. Inertan je u metaboličkim i metilacijskim putevima i biološki je inertan u tijelu. Sigurno ga je koristiti i s amalgamima. Molekula ulazi i hvata toksine u nevjerojatno malenom zeolitnom kavezu i inkapsulira ih te uklanja putem urina prvenstveno u roku od 6 sati.

Ako ste zainteresirani, više informacija, uz narudžbe, možete zatražiti na ttz.detox@gmail.com, a uz kod HIPOKRAT ostvarujete i popust.

TE DEUM tekući zeolit

Sve veći broj ljudi, i to u mlađoj dobi, postaje bolesniji nego ikada prije. Čak i mladi odrasli, tinejdžeri i djeca doživljavaju sve vrste neuroloških i fizičkih problema jer se otrovni teški metali nakupljaju u njihovim tijelima, mozgu, jetri, crijevnom traktu i reproduktivnom sustavu. Ovi metali su tako maleni da su manji od mikroskopskih, pa čak i manji od nanoskopskih, ali bez obzira na veličinu, izrazito su otrovni našem mozgu i cjelokupnom živčnom sustavu.
Najnovija istraživanja ukazuju na moguću povezanost trovanja živom i pojave autizma ili Parkinsonove bolesti, bakra i kožnih oboljenja, te aluminija i gubitka pamćenja. Uz pravilnu prehranu, bogatu vitaminima, mineralima i ostalim važnim nutrijentima, detoksikacija bi trebala imati danas puno veću pozornost, ako želimo voditi zdrav i dug život.

Referenca:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16264412/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *