E.Coli

Upala mjehura (cistitis) + Escherichia coli

Objave

Ovo je super stranica! Naletjela sam na internetu na vas pretraživajući nešto vezano na temu…
Šaljem vam svoj problem koji sam imala prije nekoliko godina jer želim ukazati kako je sve počelo i kako sam se rješila Escherichia coli.

Sve je počelo 2012. g. kada sam osjetila do tada neobičan miris (više smrad) iz mokraće. Kako je sve trajalo jedno dulje vrijeme obratila sam se svojoj doktorici i pitala je savjet. Kroz razgovor mi je rekla da je vjerojatno vezano uz prehranu i da nije ništa. Pitala me da li nešto osjećam, boli li me išta i sl. pitanja. Kako zaista nisam ništa osjećala rekla mi je da samo za test promijenim prehranu. Nakon savjetovanja mijenjam prehranu ali ni tada se ništa nije promijenilo te ju ponovno kontaktiram i inzistiram da napravi nekakve pretrage jer mi ovo nije normalno.

Nakon napravljenih pretraga – ŠOK! Ne samo da imam jaku upalu mjehura već i Escherichia coli bakteriju.
Kada je to vidjela nije mogla vjerovati da me ništa nije boljelo niti da nisam baš ništa osjećala. Odmah mi je propisala antibiotik amoxil i nakon nekog vremena je sve prestalo. Hvala Bogu.
Međutim, “ozdravljenje” je trajalo svega oko mjesec dana i onda opet isto.
Opet kod doktorice i opet ista terapija. Uz neke manje varijacije na razne antibiotike ovo mi se stalno vraćalo u sličnim ciklusima i tako godinu dana.
Nakon zadnjeg kraćeg predaha jedno jutro oko 5 sati osjetim jaku probadajuću bol u mjehuru, pokušala sam zauzeti u krevetu nekakav položaj u kojem me manje boli ali ništa nije pomagalo pa sam se ustala da ne probudim supruga i napravila čaj od origana koji mi je od prije propisan i zaista mi je pomagao. Naime, njega sam trebala popiti 1L u jako kratkom vremenu na dan da bi obavila jače pražnjenje mjehura i na taj način pokušala izbaciti bakteriju. To jutro sam prvi put imala i krvavu mokraću. Pričekala sam do 7 sati pa smo ja i suprug otišli na hitnu.
Na hitnoj opet ista priča, antibiotik i čekaj da opet prođe… Pa dokle više!!
Tada, za vikend, mi se ukaže sreća u mojoj nesreći ali na tuđu nesreću.
Navečer oko 19 sati ponovo sam mokrila krv i nisam mogla stajati više od bolova te odem ponovno na hitnu (jer nisam znala kamo niti sam imala kome). Tu čekajući u redu da me pregledaju, baš kada me došao red za ući unutra svi dežurni žurno izlaze iz hitne jer je bila neka veća prometna nesreća i morali su svi izaći na teren uz napomenu nama koji smo čekali svoj red da ne znaju kada se vraćaju. I baš tada kada sam se zapitala “može li gore?!” zvoni mi telefon, zvala me svekrva i pitala di sam i kako sam. Ja joj tako sve ispričam, a ona u želji da mi pomogne (jer je igrom slučaja bila na bolničkom liječenju zbog artritisa i u bolnici je pokupila Escherichia coli bakteriju) kaže da svratim do nje da mi ima jedan antibiotik za dati. Ja joj govorim kako sam sve već isprobala i ništa nije pomoglo i da ne smijem stalno uzimati isti da ne razvijem otpornost (koju sam već očito imala na antibiotike), ali taj tren bi uzela i otrov samo da sve ovo završim. Kaže mi ona da ima jedan koji sigurno nisam do sada uzela jer taj izdaju samo specijalisti urologije. Dala mi je cijelu kutiju Ciprinola.
Taj antibiotik me spasio prvi put u dvije godine. Godinu i pol dana nisam imala više nikakvih problema.
Navesti ću samo još terapiju Urovaxomom koji sam pila prije ovog antibiotika nekakvih devet mjeseci. Prema riječima urologa pomogne kod 8 pacijenata od 10 tretiranih, nažalost meni nije pomogla. 🙁

Tada mi se zadnji put vratila upala mjehura uz Escherichia coli i tada uz svu terapiju koja mi se najviše bazirala na tom čaju od origana i razne antibiotike sam dobila prvi i nadam se zadnji put još jedan antibiotik Sulotrim. Od tada, sada će uskoro treća godina, nemam više nikakvih problema. Samo ponekad uzmem više preventivno čaj od origana i pijem ga par dana zaredom.

Nadam se da ću bar koliko toliko nekom pomoći sa svojom kronologijom, a možda i ubrzati ozdravljenje prelaskom na prave antibiotike.
Javite se slobodno u komentarima ispod za sva pitanja, odgovorim čim prije.

Slika preuzeta sa Flickr.com

2 razmišljanja na “Upala mjehura (cistitis) + Escherichia coli

  1. Imam isti takav problem…..potpuno…samo ja ipak osjecam onako tupu bol ali moze se …po noci jače osjetim bol…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *