Veganska krumpir salata - recept

Veganska krumpir salata – recept

Zdravi recepti

Uz što god poslužite ovu krumpir salatu, sigurno će biti ukusna.

Sastojci:

  • 4 velike krumpira
  • 1 crvena paprika, nasjeckana na male komadiće
  • 1 mali crveni luk, sitno nasjeckan
  • 1/2 šalice svježeg peršina, sitno nasjeckanog
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 1 žlica senfa
  • Sol i svježe mljeveni papar po ukusu
  • Opciono: prstohvat češnjaka u prahu ili svježi češnjak po ukusu

Upute:

  1. Operite krumpire i stavite ih u veliki lonac s hladnom vodom. Dodajte malo soli u vodu i stavite lonac na srednje jaku vatru. Kuhajte krumpire dok ne omekšaju, ali pazite da ne prekuhate. Provjerite vilicom jesu li mekani, trebalo bi proći kroz njih bez otpora.
  2. Kad su krumpiri kuhani, ocijedite ih i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi.
  3. U međuvremenu, pripremite preljev. U maloj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, jabučni ocat, senf, sol, papar i po želji češnjak. Promiješajte dobro dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Ohlađene krumpire ogulite (ako želite) i narežite na male komadiće. Stavite ih u veliku zdjelu.
  5. Dodajte nasjeckanu crvenu papriku, crveni luk i svježi peršin u zdjelu s krumpirima.
  6. Prelite pripremljeni preljev preko krumpira i povrća. Pažljivo promiješajte kako bi se svi sastojci prekrili umakom.
  7. Pokrijte zdjelu i stavite u hladnjak najmanje 1 sat (ili duže) kako bi se okusi proželi i salata ohladila.
  8. Prije posluživanja, provjerite okus i prilagodite začine po potrebi. Ako želite, možete dodati još svježeg peršina za dekoraciju.

Vaša veganska krumpir salata je spremna za posluživanje! Ova svježa i ukusna salata savršena je za tople ljetne dane ili kao prilog drugim jelima. Uživajte!

Slika preuzeta sa https://food52.com/recipes/81272-healthy-vegan-german-potato-salad

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *