Voda i hidratacija

Voda i hidratacija

Prirodna medicina Proizvodi naših partnera Uređaji (sokovnici, destilatori,..)

Voda je jako važna svim bićima. Mi ljudi smo oko 80% sastavljeni od vode. Da bi smo mogli živjeti, moramo piti vodu. Ali kakvu vodu? Da li nam voda koju pijemo nanosi više štete nego koristi? Nedavno sam napravio najbolje ulaganje u životu, ali o tome malo više na kraju bloga.

Dr. Walker je bio jedan od najznačajnijih liječnika i nutricionista u SAD-u koji se bavio istraživanjem na području zdrave prehrane u korist ljudskog zdravlja. Kad osoba ima srčani udar razmišljamo o arteriosklerozi. Ali čime žile budu začepljene? Ostacima izmjene tvari i u većini slučajeva- mineralnim tvarima IZ VODE. Što se događa s mineralima u vodi? Čim tekućina stigne u jetru, filtrira se od svega što je u njoj sadržano s iznimkom vodika i kisika od kojih se sastoji čista voda. Čista voda je ona koja se sastoji samo od vodika i kisika. To je jedina voda koju krv i limfa mogu iskoristiti u svom radu. Krv i limfa za svoj rad trebaju ČISTU VODU.

Destilirana je voda najčišća voda koja postoji. Prirodna voda bi bila izvorska kao i ona iz vodovoda. Ta je voda onečišćena mineralnim tvarima što potječu iz doticaja sa zemljom, tlom, stijenjem i vodovodima. Često ćete naići na tvrdnje da nam trebaju minerali iz vode. Ali ovo nije točno. Postoji razlika između minerala iz tla i minerala u našem tijelu. Ovi u tlu su “mrtvi” minerali. Nemaju životne snage. Svaka malena mikroskopska stanica u našem tijelu je skup mineralnih atoma života. Vrsta, kakvoća i količina mineralnih tvari različite su pri svakoj skupini stanica, u skladu s funkcijama i zadacima pojedinih stanica. Naše stanice trebaju hranu koja ne dovodi do začepljenja i stvaranja taloga. Stanice se moraju opskrbljivati hranom koja sadrži minerale. One ih trebaju kako bi mogle ispunjavati svoje zadatke.

Minerali koje stanice ne mogu iskoristiti, smetaju funkcijama te stanice. Mineralne tvari koje su veće od koloidnih čestica začepljuju stanice! Minerali iz prirodne vode su prekrupni, pregrubi i nemaju životnu snagu. Oni su ANORGANSKE kakvoće i neprikladni za potrebe stanica. Zbog toga ih stanice otklanjaju od sebe što tijekom vremena stvori velike nakupine minerala koje su u biti otpad. Ali otpad koji vas može
stajati glave.

Destilirana voda ispire iz tijela nataložene anorganske minerale. Ona posjeduje sposobnost magneta. Uzima nataložene minerale, te ih pomoću krvi i limfe otpravlja u bubrege, putem kojih se izlučuju iz tijela.
Znači, tvrdnja da destilirana voda ispire metale iz tijela nije točna. Ne ispire metale koji su iskoristivi, samo naslage i otpad.

Moć prirodnih sokova

Sok od povrća dobiven iz mrkve, cikle i krastavaca divno je sredstvo za čišćenje bubrega. Svježi sokovi od voća i povrća su ŽIVA VODA. U njima su mineralne tvari u čudesnoj ravnoteži, usklađenosti, baš kakve su potrebne za hranu stanicama. Unutar voća i povrća je DESTILIRANA voda koju je destilirala sama priroda.

Sad dolazimo do mog ulaganja.
Da bismo mogli pravilno hraniti tijelo i spriječiti bolesti ili se oporaviti od istih, potrebne su nam ŽIVA VODA i velike količine cijeđenog voća i povrća. To je ulaganje u starost i ključ dugovječnosti. A da bi imali kući živu vodu, potrebna nam je pomoć jer živimo “ubrzanje” i cijeđenje sokova na cjedila od zore do sumraka nije opcija. Zato sam „ispeglao“ karticu i kupio si destilator vode i sokovnik na hladno prešanje. Na 12 mjeseci rata je oko 300 hrk mjesečno. Skupo? Uopće ne. Skuplje su toplice nakon srčanog ili moždanog, ako preživite uopće.
Danas su mi stigli i već je cijela kuća na destiliranoj vodi. Također sam napravio par litara soka od jabuka, naranči, cikle, mrkve, borovnica s dodatkom meda, C vitamina i spiruline. Djeca su popila oko 2 litre.
Trebalo mi je samo 10 minuta za dobiti čudotvoran sok koji je i zdrav i ukusan. Sokovnik će se sam isplatiti jer je ušteda na voću i povrću velika s obzirom da iscijedi svaku kap doslovno. Ulažite u ZDRAVLJE danas, i ne brinite se za mirnu starost.
Jedan od razloga radi kojih želite ostati hidrirani je taj da ako dostignete određenu razinu dehidracije, krv se može zgusnuti. Jednom kada razvijete gustu krv, vašem srcu postaje mnogo zahtjevnije da izvadi svježu, čistu krv iz jetre. Srce može imati i veće poteškoće s osiguravanjem mozga i drugih organa odgovarajućom krvlju i kisikom. S vremenom, ovaj kontinuirani napor može prerano istrošiti srce.

Uz to, gusta krv je odgovorna za mnoge zdravstvene probleme, uključujući moždani udar, prolazni ishemijski napad, srčani udar, probleme s jetrom, probleme s bubrezima, visoki krvni tlak ili visoki kolesterol. Rizik od raka znatno je veći za osobe s gustom krvlju jer manje kisika cirkulira tijelom, što otežava detoksikaciju tijela. Kako netko s gustom krvlju stari, rizik od mnogih zdravstvenih problema raste.

Čak i ako ste ušli u ovaj svijet s kroničnom dehidracijom, čudesna je istina da možete izliječiti od kronične dehidracije poduzimajući male korake. Nešto tako jednostavno kao čaša destilirane vode s limunom sjajan je početak. Potrebno je vrijeme i posvećenost iscjeljujućim praksama da biste nadoknadili kroničnu dehidraciju, ali to je definitivno moguće i vrijedno vašeg zdravlja i vitalnosti.

Ako želite preporuku kvalitetnog, izdržljivog i cijenom prihvatljivog sokovnika i destilatora, Elumx je dobar brend. S hipokrat5 kodom imate i popust na sokovnike, destilatore i horizontalni sokovnik na www.recepti-vio.com. Šalju se poštom u sve okolne zemlje, uz mogućnost kupnje na rate. Kvalitetni sokovnici i destilatori mogu poslužiti desetljećima, a dobro ih je imati i u slučaju bilo kakve prirodne katastrofe, ili rata.

Sokovnik Elumx na hladno prešanje voća i povrća

1 razmišljanje na “Voda i hidratacija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *