Zdravi kolač od zobi i šljiva

Zdravi kolač od zobi i šljiva – recept

Zdravi recepti

Samo 10 sastojaka, ovaj voćni crumble zaslađen javorom….⁠

Preljev od šljiva (ili bilo kojeg sezonskog koštunjavog voća/bobičastog voća):⁠

  • 450 g / 3 šalice namočenih, na četvrtine narezanih šljiva⁠
  • 82 g / 1/3 šalice svježeg soka od naranče⁠
  • 15 g / 2 žlice brašna od arrowroot (aru prah)
  • 30 g / 2 žlice pravog javorovog sirupa⁠
  • Prskanje s vodom

Baza za mrvljenje:⁠

  • 180 g / 2 šalice zobenih pahuljica
  • 150 g / 1 1/2 šalice brašna od badema⁠
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta, po želji⁠
  • 100 g / 1/3 šalice pravog javorovog sirupa (na zamjenu od smeđeg šećera dodajte 1 žlicu mlijeka)⁠
  • 85 g / 1/3 šalice maslaca ili kokosovog ulja (za kokosovo ulje povećajte sol na 1/8 žličice i dodajte 1 žličicu vanilije)⁠

Metoda:⁠

  1. Kap vode u lonac, a zatim sastojci za preljev od šljiva. Pustite da provrije, zatim kuhajte na laganoj vatri oko 7-10 minuta, redovito miješajući + gnječite vilicom da se šljive razbiju. Na kraju bi trebao biti gust džem, ali s puno voćnih grudica. Isključite toplinu i ohladite.⁠
  2. Zagrijte pećnicu na 180C. namastite + obložite kvadratni lim od 20 cm. Ostavite sa strane.⁠
  3. Lagano otopite maslac ili ulje u loncu na laganoj vatri. Ugasite vatru i ulijte u veliku zdjelu za miješanje s osnovnim sastojcima. Dobro promiješajte. 3/4 toga dodati u obložen pleh. Žlicom razrijedite i napravite podlogu. Bit će to tanak sloj, stoga ne brinite ako se čini da se rasteže. Prelijte hladnom smjesom od šljiva, a zatim na vrh izmrvite preostalu smjesu zobi. Pecite 30 minuta.

Repost @panaceas_pantry

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *