Zdravlje kućnih ljubimaca

Zdravlje kućnih ljubimaca

Liječenje kućnih ljubimaca

Poput ljudi, i naši se kućni ljubimci tijekom života mogu susresti s brojnim zdravstvenim problemima. Bez obzira ima li vaš ljubimac neurološka stanja, karcinom, problem sa štitnjačom, kožna oboljenja ili bilo što drugo, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste im pomogli.

Imate psa koji se češe, svrbi, curi mu iz očiju, nosa, možda ima proljev ili čak povraća? Sve ovo mogu biti znakovi da vaš pas ima alergiju. Sada, oni također mogu biti znakovi mnogih drugih bolesti. Alergije uključuju imunološki sustav jer su imunološka reakcija na specifične alergene na koje je vaš pas osjetljiv.
Danas postoji mnogo holističkih koraka koje možete poduzeti kako biste stvarno riješili alergije umjesto da samo koristite lijekove za zaustavljanje simptoma.
Primjenom holističkih pristupa možete ublažiti simptome i spriječiti ponovnu pojavu ovih alergija, često svake godine, a koje se iz godine u godinu pogoršavaju.
Alergije se mogu pogoršati u jesen jer su buhe tada češće, a alergija na buhe jedna je od najčešćih alergija.
Svakako, alergija na hranu može se dogoditi i u obliku atopije. Atopija se razvija u gornjim dišnim putovima kao i na koži, ali je mnogo manje vjerojatna. Dakle, jedan problem na koji morate obratiti pozornost je suha hrana. Može imati grinje u vrećici koje ne možete vidjeti i mogu uzrokovati alergije, osobito kožne. Stoga svakako potražite holističke tretmane za rješavanje alergija vašeg ljubimca, ako vidite te znakove svrbeža, kihanja ili proljeva.

Brojni su zdravstveni problemi na koje morate paziti kao vlasnik kućnih ljubimaca.
Suradnja sa suosjećajnim, razumljivim veterinarom je presudna.
Mnoge životinje tijekom života razviju ciste, tumore i kvržice. Lipomi, koji su masni tumori, mogu narasti prilično veliki i kod mačaka i kod pasa. Sićušni korijeni nalik pipcima protežu se iz tumora u potrazi za hranom. Slijedom toga, ako svoje životinje hranite otrovnom hranom koja potiče lipome, njegovi će korijeni uzimati tu hranu i ono će rasti. Izbacivanje određene otrovne hrane iz prehrane vašeg ljubimca može zaustaviti rast lipoma.
Ako vaš ljubimac ima ozbiljnih problema s lipomom, idealna je prehrana bez žitarica. Ako si možete priuštiti samo hranjenje hrane za kućne ljubimce koja sadrži neke neproduktivne sastojke, nemojte se stresirati.
Dodavanje ovih dodataka svakodnevnoj rutini vašeg ljubimca može spriječiti i usporiti rast lipoma:

  • Vitamin C
  • List masline tinktura
  • Pau d’arco čaj

Ako se vaš kućni ljubimac jako svrbi i izgrize krzno na određenim mjestima, možda pati od žarišta. Tipična žarišta su reakcija na nešto u prehrani životinje. Pokušajte prebaciti hranu svog ljubimca na bolji izbor, ali znajte da će trebati šest do osam tjedana da primijete promjene. Ako nakon ovog razdoblja ne primijetite nikakvu razliku, pokušajte drugi put promijeniti hranu svog ljubimca. Zatim ponovno procijenite i ako i dalje ne vidite promjene, treći put promijenite prehranu.
Često nezdrava hrana, poput hrane s punilima ili drugim neproduktivnim sastojcima, igra ulogu u razvoju žarišta. Promjena hrane, čak i ako je to čista, zdrava hrana, može pomoći u razbijanju žarišta i ciklusu gubitka krzna. Unošenje vitamina C u dnevni protokol vašeg ljubimca može pomoći u zacjeljivanju rana.
Pomoći vašem ljubimcu da ozdravi od upala urinarnog trakta može biti izazov, a kronične upale mogu biti posebno bolne za životinju.

Vitamin C bitna je preventivna mjera koja gradi imunološki sustav vašeg ljubimca.
List masline još je jedan snažan dodatak.
Pau d’arco je odličan za podršku i pomaže kod problema sa zubima.

Malo propolisa može biti koristan dodatak kod infekcija I uroloških infekcija, problema sa zubima i infekcijama zubnog mesa.
Dodavanje malih količina svježeg origana i peršina u hranu vašeg ljubimca također može pomoći kod upala.
Ako vaš ljubimac pati od srčanih bolesti ili krvožilnih problema, presudno je osigurati mu koenzim Q10 i vitamin C.
Koštane srži, prepune minerala koji su idealni za pse, mačke i druge mesoždere, posebno su nevjerojatne. Mineralni sastav unutar ovih kostiju može preobraziti zdravlje vašeg ljubimca. Važno je da svog ljubimca nikada ne hranite kuhanim kostima, jer se mogu lomiti i biti opasne, uz to se ne mogu probaviti.

Ako ste svog ljubimca uvijek hranili kuhanim mesom i povrćem, ali nikada se niste susreli sa zdravstvenim problemima povezanim s hranom, svakako možete nastaviti pružati svom ljubimcu kuhanu prehranu (s izuzetkom kuhanih kostiju).
Batat može biti posebno izvrsna opcija kuhanog povrća. Ako se pojave zdravstveni problemi, možda biste trebali pokušati s malo sirove hrane.
Osim sirovog mesa, psu možete davati i domaća jela. Otprilike za vrijeme ručka napravite kašu za psa ubacujući jabuku i bananu. Možete dodati malo praha od ekstrakta soka od ječmene trave i malo B-12 s metilkobalaminom i adenozilkobalaminom.

Možete svakodnevno uvrstiti divlje borovnice u prehranu svojih pasa. Sameljite pola litre odmrznutih smrznutih divljih borovnica I poslužite im u njihovoj kaši za ručak. Ubacivanje lanenog obroka ili obroka od chia sjemenki u hranu vašeg psa pomoći će zaštititi njegov imunološki sustav (imajte na umu da previše bilo kojeg sjemena može uzrokovati nadutost).

Voće je nevjerojatno korisno za vaše zdravlje i zdravlje vašeg ljubimca. Bez obzira imate li štene ili odraslog psa, pokušajte kad god možete dati svom psiću nekoliko različitih komada voća, poput banana, papaje, bobičastog voća, jabuka i krušaka. Voće može pomoći u podržavanju živčanog sustava vašeg ljubimca, spriječiti i zaustaviti rast lipoma i pomoći u prevenciji i preokretu karcinoma. Antioksidanti u voću podržavat će imunološki sustav vaše životinje, a samo malo voća svaki dan može učiniti čuda za zdravlje vašeg ljubimca!
Neki hrane pse ili mačke veganskom prehranom. Ova vrsta prehrane može biti korisna kratkoročno ako pokušavate poništiti bolest, ali uz vegansku prehranu presudno je dati ljubimcu ulje divljeg lososa. Budući da su mačke i psi mesožderi, ne mogu živjeti na veganskoj prehrani.

Hrana koju treba izbjegavati

Postoje neke namirnice koje kućni ljubimci ne smiju jesti:

  • Grožđe sadrži fitokemikaliju koja je toksična za pse.
  • Neke sorte avokada, poput onih uzgajanih u Zapadnoj Indiji i većih sorti avokada pronađene na Floridi, nisu sigurne za vašeg ljubimca. (Obični Hass avokado je u redu).
  • Macadamia orasima ne smije se hraniti pse.
  • Čokolada je otrovna za mačke i pse.

Treba izbjegavati tinkture koje sadrže alkohol.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *