Zeolit klinoptilolit

Zeolit klinoptilolit – superhrana

Savjeti o prehrani

Što je Zeolit?

Zeoliti su spojevi koji nastaju prirodnim putem u zemlji uz pomoć interakcije vulkanskih stijena, pepela i podzemne vode.
Vrsta zeolita o kojoj ću danas pisati je Zeolit klinoptilolit. To je vulkanski mineral, star kao i naš planet. Jedan je od 400 vrsta zeolita koji postoje u prirodi. Zeolit klinoptilolit ima iznimno značajna ljekovita svojstva. On iz ljudskog organizma fizički iznosi toksične supstance. Naše ga tijelo prepoznaje kao vlastitu supstancu i reagira na njega kao npr. na vodu – nema ni letalnu ni toksičnu dozu. Nema nikakvih ograničenja u primjeni.
Zeolit se prodaje u prahu, tekućem obliku i kapsulama.

Tajna zeolita je u njegovoj molekularnoj strukturi. Ima oblik pčelinjeg saća, negativnog ionskog naboja.
Zanimljivo je da su svi toksini pozitivnog ionskog naboja. Zato zeolit privlači toksine, kao što magnet privlači željezo.
Zeolit klinoptilolit je jedina supstanca u prirodi koja ima svojstvo prirodnog, neagresivnog, dapače nježnog, potpuno bezopasnog i nadasve učinkovitog detoksikatora. On u tijelu djeluje vrlo inteligentno jer fizički odnosi toksine tamo gdje im je mjesto – izvan ljudskog tijela.

TTZ tekući zeolit
Uz kupnju tekućeg zeolita imate popust uz kod “Hipokrat”

Primjena zeolita

Uklanja teške metale iz organizma. Teški metali poput olova, žive, aluminija i kadmija mogu se brzo akumulirati u tijelu te poremetiti rad jetre, bubrega, mozga i crijeva.
Neutralizira kiselost i povećavaju lužnatost uravnoteživanjem tjelesnih pH vrijednosti. Teški metali u krvi obično povećavaju stupanj kiselosti. Ona može loše utjecati na imunološki sustav, mozak i cijeli živčani sustav. To može rezultirati i emocionalnim problemima kao što su depresija i anksioznost.

Odličan je doslovno za sve i svakoga!
Rješava probleme sa spavanjem, prekomjernim znojenjem uslijed sloma živaca i blagom depresijom
Jedinstvena struktura zeolita omogućuje mu da privlači mikroorganizme uključujući štetne bakterije, viruse i gljivice.
Oslobađa naše tijelo od teških i radioaktivnih metala, radioaktivnih i UV zračenja, herbicida, pesticida, nitrozamina, aflatoksina, mycotoksina i drugih kancerogenih i toksičnih supstanci, amonijaka, nikotina, alkohola, toksina od kemoterapije i radioterapije, kontracepcijskih tableta i dugotrajnog uzimanja različitih lijekova, te ostalih otrovnih supstanci iz hrane, zraka, vode kojima smo svakodnevno izloženi.
Zeolit iz organizma odstranjuje višak kiseline i tako otklanja mogućnost obolenja od kandidaze, gihta, reumatoidnog artritisa, probavnih tegoba, akutnih i kroničnih upala crijeva i dr.
Zeolit također odstranjuje višak šećera – glukoze i pomaže kod diabetes melitus i komplikacija diabetesa.

Zeoliti eliminiraju mliječne kiseline iz mišića te poboljšavaju mišićni tonus. To znači da oni mogu biti korisni za oporavak od napornih treninga.

Čisti klinoptilolit u prahu ima antikancerogena svojstva.
Odličan je u borbi protiv karcinoma. – preporuka onih koji su bili otpisani a još su među nama i bez ikakvih problema.

Najpoželjnijim oblikom za konzumaciju smatra se praškasti, jer je bliže svom prirodnom stanju nalik glini. On je istovremeno jeftiniji i koncentriraniji od onog u tekućem obliku. Najbolje je početi s manjim dozama i postupno ih povećavati. Za razliku od običnog zeolita tekući zeolit ima sposobnost prodijeti kroz krvožilnu moždanu membranu i izvlačiti teške metale iz mozga, kao i na mjesta gdje je ovom nemoguće. Tu je njegova velika prednost i zato je skuplji.

Zeolit može imati vanjsku i unutarnju primjenu. U prvom slučaju, najbolje je koristiti zeolit ​​u obliku masti za liječenje kožnih bolesti kao što su: seboreja, psorijaza, akne, neurodermatitis, perut i gljivice.

Uzimanje i doziranje

Možete dodati zeolit ​​u prahu u sokove bez brige od gubljenju nutrijenata.
Preporučuje se da ga u ranim jutarnjim satima konzumirate samostalno, pomiješanog s običnom vodom za optimalni učinak.

Preporučena doza praškastog zeolita za umjerenu upotrebu je između ½ žličice i 2 žličice, dva do tri puta dnevno. U tekućem obliku, preporučena doza je između 3 i 6 kapi, također dva ili tri puta dnevno.

Napomene:

Velike doze zeolita mogu uzrokovati zatvor ako paralelno ne pijete dovoljnu količinu vode. Preporuka piti mnogo vode.

-Kontraindikacija za zeolit može biti korištenje drugih lijekova koji imaju neke metale u sebi, na primjer platinu ili litij, stoga se posavjetujte s vašim liječnikom oko korištenja zeolita.

3 razmišljanja na “Zeolit klinoptilolit – superhrana

  1. Pingback: Root - clean slate

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *